7777 2080

Πάσχα στην Καστοριά
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 665

16-04-2020

To Πάσχα ταξιδέψτε στην Αρχοντική Καστοριά, μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, με πλούσια φύση και ιστορία. 

Με απευθείας πτήσεις της Blue Air. 

(1002)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Κωδικός πτήσης Ωρα πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Blue Air 0B 5163 12:45 - 14:45
Θεσσαλονίκη - Καστοριά Blue Air 0B 5164 15:30 - 17:30

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα (Μ. Πέμπτη): ΛΑΡΝΑΚΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για Καστοριά με ενδιάμεση στάση. Η Καστοριά είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, με πλούσια φύση και ιστορία. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας που καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης Ορεστιάδας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Όσοι επιθυμούν μπορεί να εκκλησιαστούν, ή να χαλαρώσουν σε μια από τις πολλές καφετέριες της προκυμαίας. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

2η μέρα (Παρασκευή): ΝΥΜΦΑΙΟ - ΜΟΝΗ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ - ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ - ΔΙΣΠΗΛΙΟ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου που συχνά αναφέρεται ως ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας. Μέχρι το 1980 το χαρακτήριζε η παρακμή και η εγκατάλειψη. Όμως με την σημαντική συμβολή επιφανών κατοίκων το χωριό μεταμορφώθηκε πλήρως με την κατασκευή ή την αναστήλωση πέτρινων κατοικιών. Χρόνος για να περπατήσετε όπου θα δείτε την πέτρινη γέφυρα που ενώνει δύο αρχοντικά, το μαγαζάκι που πουλάει γλυκά του κουταλιού και διάφορες άλλες παραδοσιακές λιχουδιές, του γυναικείου συνεταιρισμού «Η Νύμφη», το τριώροφο κτίριο που βρίσκεται το μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας και το επιβλητικό κτίριο του 1928 την «Νίκειο Σχολή» που σήμερα είναι συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας. Όσοι θέλουν μπορούν να περπατήσουν το πέτρινο μονοπάτι μέσα στο δάσος που οδηγεί στον Αρκτούρο. Είναι το καταφύγιο με περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων μέσα σε φυσικό δάσος οξιάς όπου φιλοξενούνται αρκούδες.Επιστροφή στην Καστοριά όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή Μαυρώτισσας που είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης με μοναδική θέα τη γύρω περιοχή και συνεχίζουμε για την σπηλιά του Δράκου. Μέσα στη σπηλιά υπάρχει πλωτή γέφυρα από την οποία μπορεί κανείς να δει τις επτά λίμνες γλυκού νερού. Επόμενη στάση θα γίνει στο μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, όπου παρουσιάζονται σκηνές καθημερινού βίου των Ελλήνων, αναβιώνοντας ήθη και έθιμα. Τέλος θα θαυμάσουμε τον ηλικίας 7000 χρόνων λιμναίο οικισμό Δισπηλιό.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά των Επιταφίων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα (Μ. Σάββατο): ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΡΕΣΠΕΣ
Πρόγευμα και παρακολούθηση της πρώτης Ανάστασης. Μετά θα αναχωρήσουμε σ’ έναν από τους προστατευόμενους Eθνικούς Δρυμούς, τις Πρέσπες. Η μικρή και η μεγάλη Πρέσπα είναι τα υγρά σύνορα μεταξύ Eλλάδας, Aλβανίας και πρώην Γιουγκοσλαβίας. Πρώτος σταθμός μας ο Άγιος Γερμανός. Εδώ θα δούμε τον ομώνυμο ναό με τις υπέροχες τοιχογραφίες του 11ου αιώνα. Στη συνέχεια θα πάμε στο τελευταίο και μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Mεγάλης Πρέσπας, πριν τ’ Aλβανικά σύνορα, τους Ψαράδες. Στο κέντρο της Μικρής Πρέσπας βρίσκεται το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου. Εδώ θα επισκεφθούμε την ερειπωμένη εκκλησία του Aγίου Aχίλλειου του 11ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ επίσκεψη σε κοντινή εκκλησία για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία. Ακολουθεί δείπνο με Μαγειρίτσα και κόκκινα αυγά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα (Κυριακή του Πάσχα): ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Μετά το πρόγευμα χρόνος ελεύθερος. Ακολούθως μεταφορά σε παραδοσιακή ταβέρνα με ζωντανή μουσική όπουθα απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα με οβελία και κοκορέτσι.Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα θα κάνουμε την βόλτα μας στον παραλίμνιο δρόμο της Καστοριάς, θα δούμε τα περίφημα καλοδιατηρημένα αρχοντικά της στα ατμοσφαιρικά καλτερίμια της, στις συνοικίες Αποζάρι και Ντολτσό που αποτελούν τον πιο δημοφιλή προορισμό της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα – Δευτέρα του Πάσχα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και αποχαιρετούμε την Καστοριά. Καθοδόν προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης θα σταματήσουμε στη Μονή της Παναγίας Σουμελά. Η όμορφη αυτή μονή κτίστηκε το 1951 από τους πρόσφυγες του Πόντου, ως μια προσπάθεια αναβίωσης της ιστορικής Μονής, τα ερείπια της οποίας βρίσκονται στο όρος Μελά κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Στο μοναστήρι φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που σύμφωνα με την παράδοση φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής στη Λάρνακα.

Share :