7777 2080

Πάσχα στο Πήλιο
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 679

17-04-2020

Το Πάσχα ταξιδέψτε στο Πήλιο, περιπλανηθείτε στα 24 πηλιορείτικα χωριά και στο χωριό των λουλουδιών την Μακρύρραχη. Ακόμη, επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, την ιστορική εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του 1741 και ζήστε τις πιο αξέχαστες διακοπές σας με άρωμα πασχαλινό.

Με απευθείας πτήσεις της Blue Air.

(1001)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Κωδικός πτήσης Ωρα πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Blue Air 0B 5163 12:45 - 14:45
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Blue Air 0B 5164 15:30 - 17:30

Πληροφορίες

Πρόγραμμα:

1η μέρα – Μ. Παρασκευή: ΛΑΡΝΑΚΑ–ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ– ΤΕΜΠΗ - ΠΗΛΙΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για την γραφική Πορταριά με ενδιάμεση στάση στα Τέμπη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά των Επιταφίων. Διανυκτέρευση.

2η μέρα - Μ. Σάββατο: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα διαδρομή σε μερικά από τα 24 πηλιορείτικα χωριά. Πρώτη στάση θα κάνουμε στα Χάνια το υψηλότερο χωριό του Πηλίου, συνεχίζουμε για την Μακρύρραχη ή χωριό των λουλουδιών, θα κάνουμε την βόλτα μας στην πλατεία και θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγ. Ιωάννη Προδρόμου. Επόμενη στάση το Ανήλιο (χωριό που δεν το βλέπει ο ήλιος τον χειμώνα), βόλτα στην μικρή γραφική πλατεία και επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου με ένα από τα καλύτερα μπαρόκ ξυλόγλυπτα τέμπλα του Πηλίου και ο Κισσός με την πυκνή βλάστηση. Ακολουθεί η γοητευτική Τσαγκαράδα, με μοναδική θέα στο Αιγαίο. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ επίσκεψη σε κοντινή εκκλησία για την Αναστάσιμη Λειτουργία. Ακολουθεί δείπνο με Μαγειρίτσα και κόκκινα αυγά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα – Κυριακή του Πάσχα: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στο ξενοδοχείο μας. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα και το απόγευμα θα κάνουμε την βόλτα μας στο “Μπαλκόνι του Πηλίου” την ξακουστή Μακρινίτσα. Θα περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, θα ξεδιψάσουμε από τη μαρμάρινη βρύση “Αθάνατο νερό” με τους λιονταρόμορφους κρουνούς. Θα απολαύσουμε τον καφέ μας και την εκθαμβωτική θέα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η μέρα – Δευτέρα του Πάσχα: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΑΚΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
Μετά το πρόγευμα μεταφορά στα Άνω Λεχώνια όπου θα επιβιβαστούμε στο θρυλικό τραινάκι του Πηλίου, τον Μουτζούρη για να κάνουμε μια 90λέπτη διαδρομή, με εναλλασσόμενες εικόνες και με εμπειρίες μοναδικές, που απουσιάζουν από την ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Θα σταματήσομε για καφέ στο φιλόξενο περιβάλλον της Άνω Γατζέας και θα τερματίσει στο σταθμό των Μηλέων. Στις Μηλιές, την πατρίδα του Άνθιμου Γαζή, θα δούμε την ιστορική εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του 1741 και τη δημόσια βιβλιοθήκη, με τα σπάνια χειρόγραφα. Θα συνεχίσουμε για τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό Βυζίτσα, με τα επιβλητικά αρχοντικά, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και την όμορφη θέα στον Παγασητικό. Χρόνος για φαγητό στα Καλά Νερά και επιστροφή για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα – Τρίτη του Πάσχα: ΠΟΡΤΑΡΙΑ - ΒΟΛΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και αποχαιρετούμε την Πορταριά με κατεύθυνση τον Βόλο. Στάση για καφέ θα και βόλτα και νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με τις αποσκευές μας γεμάτες χρώματα από τα πανέμορφα μέρη που επισκεφτήκαμε. Πτήση για Λάρνακα.

Share :