7777 2080

Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 450

22-04-2020

Μια μοναδική προσκυνηματική εκδρομή που ο καθένας πρέπει να βιώσει. Επισκεφθείτε το Άγιο Όρος ένα ευλογημένο τόπο που συνδυάζει τις αρετές της πνευματικής ζωής και την ομορφιά της φύσης.

Με πτήσεις τη Cyprus Airways για Θεσσαλονίκη.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Κωδικός πτήσης Ωρα πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Cyprus Airways CY 426 07:00 - 09:00
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Cyprus Airways CY 427 20:00 - 22:00

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

Tετάρτη 22/04:  
Αναχώρηση με λεωφορείο για το αεροδρόμιο Λάρνακάς όπου θα πάρουμε την πτήση μας στις 07:00 το πρωί για τη Θεσσαλονίκη.  Άφιξη γύρω στις 09:30 το πρωί.  Παραλαβή των αποσκευών μας και ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση στην πανέμορφη «νύμφη του Θερμαϊκού».  Αρχικά θα προσκυνήσουμε στον Άγιο Δημήτριο και θα καταλήξουμε στην Άνω Πόλη, στα Ρωμαϊκά Τείχη, στο Επταπύργιο και στον Λευκό Πύργο, μνημείο σύμβολο της Θεσσαλονίκης, στην Παραλιακή.  Ακολούθως θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας, Vergina hotel, στην Θεσσαλονίκη, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Πέμπτη 23/04:
Νωρίς το πρωί με την βοήθεια του Θεού, θα αναχωρήσουμε με το λεωφορείο για το λιμάνι της Ιερισσού όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για την Ιερά Μονή Βατοπεδίου.  Θα ακολουθήσουμε το τυπικό της Μονής, Εσπερινός, Τράπεζα, Απόδειπνο, προσκύνημα στα Αγία Λείψανα και διανυκτέρευση εκεί. 

Παρασκευή 24/04:  
Μετά την τράπεζα θα αναχωρήσουμε με μικρό λεωφορείο για περιήγηση και προσκύνημα στις Μονές Σταυρονικήτα, Ιβήρων, Φιλοθέου, Καρακάλλου και  στη σκήτη του προφήτη Ηλία. Τέλος θα καταλήξουμε στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος όπου θα ακολουθήσουμε τα τυπικά της Μονής και θα διανυκτερεύσουμε.

Σάββατο 25/04: 
Μετά την τράπεζα αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους τις Καρυές όπου θα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» και ακολούθως θα πάμε για προσκύνημα, με τα πόδια (10 λεπτά), στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου. Επίσης θα έχουμε χρόνο για όσους το επιθυμούν να περπατήσουμε και να επισκεφτούμε για προσκύνημα την σκήτη του Αγίου Παισίου, καθώς και την σκήτη του γέροντα Γαβριήλ για να πάρουμε την ευχή του. Τέλος θα καταλήξουμε με λεωφορείο στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος όπου θα διανυκτερεύσουμε. Το απόγευμα θα υπάρχει χρόνος για όσους το επιθυμούν να πάμε με τα πόδια (περίπου 45 λεπτά) στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου για προσκύνημα και να επιστρέψουμε πίσω. Θα ακολουθήσουμε τα τυπικά της Μονής και θα διανυκτερεύσουμε.
  
Κυριακή 26/04:
Μετά την τράπεζα θα πάρουμε το πλοιάριο για έξοδο από το Άγιο Όρος.  Στο λιμάνι της Ουρανούπολης θα μας περιμένει το λεωφορείο μας όπου θα μας μεταφέρει στο αεροδρόμιο Μακεδονία για την πτήση μας στην Λάρνακα.  Καθοδόν (εφόσον το επιτρέπει ο χρόνος) θα κάνουμε ένα γρήγορο σταθμό για σουβλάκι στον Άγιο Πρόδρομο (προαιρετικό). Επιστροφή στο αεροδρόμιο Λάρνακας. 

Το πρόγραμμα των επισκέψεων στις Μονές δύναται να διαμορφωθεί ανάλογα με τον αριθμό ατόμων, τη δυνατότητα φιλοξενίας των Ιερών Μονων και καιρού επιτρέποντως.