7777 2080

Χριστούγεννα ή Θεοφάνεια στο Βελιγράδι και Ζλάτιμπορ
Ευρώπη

Από € 699

26-12-2021,02-01-2022

Mε απευθείας πτήσεις των Σέρβικων Αερογραμμών 
 
(1011)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Βελιγράδι Serbian Airlines JU 881 14:30 - 16:10
Βελιγράδι - Λάρνακα Serbian Airlines JU 882 13:20 - 16:45

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για το Βελιγράδι. Άφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτια θα έχουμε την πρώτη γνωριμία με την Σέρβικη πρωτεύουσα. Θα περπατήσουμε στην πλακόστρωτη οδό Κνεζ Μιχαήλοβα με τα πανέμορφα κτήρια και καταστήματα, όπου θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας και το σιντριβάνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Πρόγευμα και ακολουθεί περιπατητική ξενάγηση στο κέντρο της πόλης. Θα σταματήσουμε στο περίφημο φρούριο/πάρκο Καλεμεγκτάν, γνωστό ως η Ακρόπολη του Βελιγραδίου όπου θα απολαύσουμε την φανταστική και απέραντη θέα των ποταμών Σάβα και Δούναβη. Θα δούμε από μακριά τον πύργο Νεπόισα όπου μαρτύρησε από τους Τούρκους ο Ρήγας Φεραίος. Θα διασχίσουμε την κεντρικότερη πλακόστρωτη οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, με μοντέρνα μαγαζιά, για να καταλήξουμε στην Μητρόπολη του Βελιγραδίου. Συνεχίζουμε με την πανοραμική ξενάγηση. Θα περάσουμε από το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Προεδρικό Μέγαρο και το Σέρβικο Πατριαρχείο. Ακολούθως στο νέο Βελιγράδι θα δούμε την μοντέρνα πλευρά της πόλης. Συνεχίζουμε για τον ναό του Αγίου Σάββα, μία από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες στον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να απολαύσετε τα ψώνια σας στο γιορτινά στολισμένο Βελιγράδι. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΤΟΠΟΛΑ - ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την νοτιοδυτική Σερβία. Πρώτη μας στάση είναι η πόλη Τόπολα, κέντρο της επαναστατημένης Σερβίας του 19ου αιώνα. Επίσκεψη στο μουσείο του Βασιλιά Πέτρου Α’ Καραγιώργεβιτς και στην εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου με το μαυσωλείο της Βασιλικής οικογένειας. Τελικός προορισμός μας το φημισμένο τουριστικό θέρετρο της Σερβίας, Ζλάτιμπορ, που πολλοί το παρομοιάζουν με το Σαιν Μόριτζ της Ελβετίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ - ΜΟΚΡΑ ΓΚΟΡΑ - ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΣΙΡΑ - ΞΥΛΙΝΗ ΠΟΛΗ - ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη περιοχή Μόκρα Γκόρα στα σύνορα Σερβίας-Βοσνίας όπου θα απολαύσουμε μια διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς με το παραδοσιακό τρένο «Τσίρα». Συνεχίζουμε για το μικρό παραμυθένιο ξύλινο χωριό που δημιουργήθηκε από την φαντασία του διάσημου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα. Μέσα στο χωριό θα βρείτε πλατεία, εκκλησία, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία με παραδοσιακές σπεσιαλιτέ φτιαγμένες με βιολογικά υλικά. Νωρίς το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Ζλάτιμπορ όπου σας προτείνουμε μια επίσκεψη στη λαϊκή αγορά με αλλαντικά της περιοχής, τυριά, φρούτα αλλά και τα τοπικά σουβενίρ. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής εντυπωσιασμένοι από την χειμωνιάτικη ομορφιά της Σερβίας.

Share :