7777 2080

Νυρεμβέργη & Στρασβούργο
Ευρώπη

Από € 895

15-07-2022,22-07-2022,29-07-2022,05-08-2022,12-08-2022,19-08-2022,26-08-2022

Με  πτήσεις της Lufthansa. 

(1012)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Φρανκφούρτη Lufthansa Airlines LH 1295 03:20 - 06:20
Στουτγάρδη - Φρανκφούρτη Lufthansa Airlines LH 137 18:50 - 19:35
Φρανκφούρτη - Λάρνακα Lufthansa Airlines LH 1294 21:40 - 02:20

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ-ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ στον ποταμό Μάιν, πρωτεύουσα της Κάτω Φρανκονίας (Βαυαρία). Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παραμυθένιο Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και γραφικότερες πόλεις στο Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Συνεχίζουμε για την Νυρεμβέργη, τη μεσαιωνική καλλονή της Βαυαρίας, με την πλούσια ιστορία που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ
Μετά το πρόγευμα ακολουθεί η περιήγηση της παλιάς πόλης της Νυρεμβέργης. Θα δούμε το ιστορικό της κέντρο με τις νεογοτθικές εκκλησίες, τα υπέροχα μεσαιωνικά κτίρια, τις γραφικές πλατείες και τα σιντριβάνια και τις μοναδικές πέτρινες γέφυρες. Θα επισκεφθούμε επίσης το κτήριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη της Νυρεμβέργης». Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο στη διάθεση σας για να κάνετε τις δικές σας βόλτες στα λιθόστρωτα σοκάκια της πόλης και να ανακαλύψετε το παραμυθένιο σκηνικό της. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ-ΜΟΝΑΧΟ-ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη γοητευτική πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο. Η περιήγηση μας θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμα. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Ακολουθεί η Τεατινερστράσσε ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Από εδώ ξεκινά η Μαξιμίλιανστρασε, η ακριβότερη οδός της πόλης με καταστήματα, γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τον περίπατο σας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Επιστροφή στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ-ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ-ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Χαιδελβέργη, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, με τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες των Ιησουϊτών και του Αγίου Πνεύματος. Η Χάουπστράσε, η ραχοκοκαλιά της Χαϊδελβέργης, είναι ο μεγαλύτερος πεζόδρομος στην Ευρώπη και περνάει από την κεντρική πλατεία με το υπέροχο κτίριο του Δημαρχείου και την περίφημη, γοτθικού ρυθμού εκκλησία του Αγίου Πνεύματος. δεκάδες υπέροχα μαγαζάκια, από μπιραρίες και καφέ μέχρι ζαχαροπλαστεία, παλαιοπωλεία και καταστήματα με πρωτότυπα σουβενίρ. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας για να απολαύσετε τη μπύρα ή τον καφέ σας σε ένα από τα γραφικά μαγαζάκια. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο, το διαμάντι της Αλσατίας, όπως αποκαλείται. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Μετά το πρόγευμα πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου που είναι κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλ. Θα μεταφερθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. που είναι ένας από τους υψηλότερους στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε στην περιοχή με τα γραφικά σοκάκια, που είναι γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» και βρίσκεται στο δυτικό άκρο του ποταμού Ιλλ, ο οποίος χωρίζεται σε μια σειρά από γραφικά κανάλια δημιουργώντας εκπληκτικές εικόνες. Ειδικά το καλοκαίρι τα πολύχρωμα ανθισμένα παρτέρια, σε συνδυασμό με τα υπέροχα κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΚΟΛΜΑΡ & ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ
Πρόγευμα. Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στα πανέμορφα χωριά της Αλσατίας όπως το Ribeauville και το Riquewihr και φυσικά το Κολμάρ, το στολίδι της Αλσατίας που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τα κρασιά του. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο με τα παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης μικρές πανέμορφες πλατείες με υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στο πιο όμορφο σημείο της παλιάς πόλης, τη Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζετε από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην παραλείψετε να φωτογραφηθείτε με φόντο της οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στο 1537 και αποτελεί άριστο δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα-8η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ-ΜΠΑΤΕΝ ΜΠΑΤΕΝ–ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ-ΛΑΡΝΑΚΑ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη λουτρόπολη Μπάντεν-Μπάντεν, που βρίσκεται στον Μέλανα Δρυμό και είναι από τις πιο όμορφες λουτροπόλεις της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε την βόλτα σας στο κέντρο της πόλης σε ένα παραμυθένιο σκηνικό με κομψά κτίρια και καταπράσινα πάρκα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης για να πάρουμε τη πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα τα χαράματα της 8ης μέρας με μοναδικές εικόνες χαραγμένες στο μυαλό μας από τα μεσαιωνικά κάστρα και τις παραμυθένιες πόλεις που επισκεφθήκαμε.