7777 2080

Προσκυνηματική Εκδρομή σε Άνδρο - Τήνο & Πελοπόννησο
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 680

13-10-2023

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express για Αθήνα. 

(5002)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Sky Express GQ 607 07:00 - 08:45
Αθήνα - Λάρνακα Sky Express GQ 602 18:45 - 20:20

Πληροφορίες

Πρόγραμμα 

1η ΜΕΡΑ  : ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ-ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ-ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ-ΤΟΛΟ
Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με πρωινή πτήση. Άφιξη. Αναχώρηση με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για Τολό. Καθοδόν προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Εδώ υπάρχει ο τάφος, το άφθαρτο λείψανο και το δέντρο όπου εμαρτύρησε ο Άγιος. Συνεχίζουμε με επίσκεψη και προσκύνημα  επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής, με την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας που αναβλύζει Άγιο Μύρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το βυζαντινό εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας στο χωριό Βάστα. Εδώ θα θαυμάσουμε τα 17 μεγάλα δέντρα, που βρίσκονται  πάνω στη στέγη της μικρής εκκλησίας, χωρίς να υπάρχουν ρίζες, και θα πάρουμε αγίασμα το οποίο αναβλύζει από τα θεμέλια του ναού. Άφιξη στο Τολό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : ΤΟΛΟ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΚΑΛΑ-ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΟΣΙΟΣ ΠΑΤΑΠΙΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ 
Πρόγευμα. Αναχώρηση για το ιστορικό Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, όπου θα έχουμε επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου και στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Μέσα από το λεωφορείο θα δούμε το Φρούριο Μπούρτζι, το παλιό κάστρο Παλαμήδι με τις φυλακές του Κολοκοτρώνη και την Ακροναυπλία. Ακολούθως θα έχουμε επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά. Συνεχίζουμε για Ραφήνα όπου θα πάρουμε το καράβι για την Τήνο. Καθοδόν θα έχουμε στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για καφέ και για να θαυμάσουμε το τεχνητό κανάλι, που συνδέει το Σαρωνικό με το Ιόνιο Πέλαγος. Στη συνέχεια θα περάσουμε για επίσκεψη και προσκύνημα στην  Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου, που βρίσκεται σε μια περιοχή με υπέροχη θέα. Εδώ φυλάσσεται το άφθαρτο και  ευωδιάζον λείψανο του Αγίου και  η τίμια κάρα  της Αγίας Υπομονής. Συνεχίζουμε για Ραφήνα. Άφιξη. Αναχώρηση για Τήνο. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

3η ΜΕΡΑ : ΤΗΝΟΣ
Εκκλησιασμός στην Παναγία της Τήνου και προσκύνημα της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης. Πρόγευμα. Στη συνέχεια αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στη Μονή Κεχροβουνίου, όπου βρίσκεται η κάρα της Οσίας Πελαγίας (Τηνίας). Επιστροφή στην Τήνο. Ελεύθερος χρόνος για περιδιάβαση στα στενά και γραφικά δρομάκια της Χώρας για  ψώνια, αγορά αναμνηστικών ή για γεύμα (προαιρετικό) ή καφέ στα παραδοσιακά ταβερνάκια και καφετερίες. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό. Διανυκτέρευση. 

4η ΜΕΡΑ : ΤΗΝΟΣ-ΑΝΔΡΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ-ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα. Μετάβαση στο λιμάνι όπου θα πάρουμε το καράβι για Άνδρο. Άφιξη στην Άνδρο. Αναχώρηση για επίσκεψη στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε τα λείψανα της αγίας και τη θαυματουργή της εικόνα.  Στη συνέχεια  επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, όπου θα προσκυνήσουμε τη μυροβλύζουσα εικόνα της Παναγίας και την κάρα του Αγίου Νικολάου. Επιστροφή στο λιμάνι του Γαυρίου. Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια αναχώρηση για Ραφήνα. Άφιξη. Αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση. 

5η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα. Ελεύθερη μέρα. Μπορείτε να πάρετε το τρενάκι για μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ή να επισκεφθείτε το Μουσείο της Ακρόπολης ή το Μοναστηράκι ή τα καταστήματα για ψώνια. Το απόγευμα μεταφορά στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την πτήση της επιστροφής.

Share :