7777 2080

Πανόραμα Τσεχίας
Ευρώπη

Από € 789

16-07-2023,23-07-2023,06-08-2023,13-08-2023,20-08-2023

Mε πτήσεις της Cyprus Airways.
 
(1165)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Πράγα Cyprus Airways CY 260 07:00 - 09:30
Πράγα - Λάρνακα Cyprus Airways CY 261 10:30 - 14:50

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση για την Πράγα με απευθείας πτήση. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για τη ξακουστή λουτρόπολη, το πανέμορφο και καταπράσινο Κάρλοβυ Βάρυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Σας προτείνουμε να κάνετε την βόλτα σας και να απολαύσετε τον καφέ και το γλυκό σας στην καταπληκτική αυτή πόλη, που επί τρεις αιώνες υπήρξε η αγαπημένη λουτρόπολη των αριστοκρατών και καλλιτεχνών όλης της Ευρώπης. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Μετά το πρόγευμα ακολουθεί ξενάγηση στη φημισμένη λουτρόπολη με τα υπέροχα κτίρια Αναγεννησιακού ρυθμού. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το Θέατρο της πόλης, το φυσικό θερμοπίδακα, τη Ρώσικη εκκλησία και το θρυλικό ξενοδοχείο Grandhotel Pupp, χτισμένο στα τέλη του 17ου αιώνα. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε την βόλτα σας στο γραφικό κέντρο της πόλης, κατά μήκος του ποταμού και να κάνετε τα ψώνια σας. Μην ξεχνάτε πως το Κάρλοβυ Βάρυ είναι η πηγή των περίφημων κρυστάλλων Βοημίας, γι’ αυτό μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε τις αγορές σας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ - ΜΑΡΙΑΝΣΚΕ ΛΑΖΝΕ - ΠΡΑΓΑ
Η επίσκεψη μας στο Κάρλοβυ Βάρυ μοιάζει σαν ένα παραμύθι. Την ίδια γνώμη είχε σίγουρα και όλη η αριστοκρατική Ευρώπη, οι αμέτρητοι συνθέτες, συγγραφείς, ποιητές και άλλες προσωπικότητες που το επισκέφτηκαν στο πέρασμα των αιώνων. Εμείς το αποχαιρετούμε μετά το πρόγευμα, μέσω της λουτρόπολης Μαριάνσκε Λάζνε για σύντομη περιήγηση στις πηγές της. Άφιξη στην Πράγα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Μεσαιωνικά στενά, παραμυθένια κάστρα, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, η Πράγα είναι αναμφισβήτητα ένας «must» προορισμός που εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Σας προτείνουμε να κάνετε την βόλτα σας στην παλιά πόλη και να απολαύσετε τον καφέ σας στην κεντρική πλατεία, θαυμάζοντας το αστρονομικό ρολόι. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΠΡΑΓΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Μετά το πρόγευμα ακολουθεί ξενάγηση της Πράγας. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή του κάστρου, η αλλιώς «καστρούπολη», με επίσκεψη στην οδό των Αλχημιστών και στον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό (γοτθικού ρυθμού) του Αγίου Βίτου. Θα περπατήσουμε τη μοναδικής ομορφιάς πέτρινη Γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα και θα μπούμε στην παλιά πόλη, για να δούμε τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της. Στην πλατεία της παλιάς πόλης, θα δούμε το Δημαρχείο και το Αστρονομικό ρολόι που είναι και το ορόσημο της πόλης, όπου στον κτύπο κάθε ώρας κάνουν «παρέλαση οι 12 Απόστολοι». Το απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας. Μπορείτε να κάνετε τις βόλτες σας στην υπέροχη αυτή πόλη και να γευθείτε μοναδικό street food (φαγητό δρόμου), όπως τα περίφημα λουκάνικα με τη συνοδεία μιας Τσέχικης μπύρας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΠΡΑΓΑ - ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ - ΠΡΑΓΑ
Μετά το πρόγευμα ολοήμερη εκδρομή στα νότια της Πράγας, στην υπέροχη, μεσαιωνική πόλη του Τσέσκυ Κρούμλοβ, ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Ευρώπη. Θα επισκεφθούμε το Κάστρο, το κομψό Δημαρχείο Αναγεννησιακού ρυθμού, την εκκλησία του Αγίου Βίτου και τους Μπαρόκ κήπους του, που είναι πραγματικά στολίδια υψηλής αρχιτεκτονικής. Χρόνος ελεύθερος να περιπλανηθείτε στα σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης και να ψάξετε για αναμνηστικά, καφέ ή φαγητό. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΠΡΑΓΑ - ΚΑΣΤΡΟ ΚΟΝΟΠΙΣΤΕ - ΠΡΑΓΑ
Πρόγευμα και ακολούθως θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά κάστρα της Τσεχίας το Κονοπίστε, που είναι χτισμένο πάνω σε μία λίμνη, περιτριγυρισμένο από καταπράσινα δάση και Θα ξεναγηθούμε στους εσωτερικούς χώρους του με τον εντυπωσιακό διάκοσμο. Μετά την ξενάγηση του κάστρου θα κατέβουμε μέσω του δάσους προς τη μικρή αγορά με τα εντυπωσιακά αναμνηστικά. Επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΠΡΑΓΑ - ΔΡΕΣΔΗ (Προαιρετικό)
Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη στη διάθεση σας για ψώνια και ρομαντικές βόλτες στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης. Προτείνουμε επίσης προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη, πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Σαξονίας και από τις ομορφότερες πόλεις της Γερμανίας με μπαρόκ κτίρια και παλάτια. Στη ξενάγησή μας θα δούμε μεταξύ άλλων, τον Καθεδρικό Ναό, την περίφημη Όπερα της Δρέσδης, το Παλάτι, άλλοτε κατοικία των βασιλιάδων της Σαξονίας, το μπαρόκ κτίριο Τζβίνγκερ και άλλα αξιοθέατα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Πράγα. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΠΡΑΓΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Πράγας για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα το απόγευμα εντυπωσιασμένοι από μία χώρα της οποίας η ομορφιά ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Share :