7777 2080

Tα διαμάντια του Ιονίου
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 875

09-07-2024,16-07-2024,23-07-2024,30-07-2024,06-08-2024,13-08-2024,20-08-2024,27-08-2024

Με απευθείας πτήσεις της Cyprus Airways για Πρέβεζα.

(1143 )

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Πρέβεζα Cyprus Airways CY 472 07:30 - 09:40
Πρέβεζα - Λάρνακα Cyprus Airways CY 473 10:30 - 12:30

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για το Άκτιο. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην καρδιά της Πρέβεζας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε την Πρέβεζα, στην περιπατητική μας περιήγηση στα πλακόστρωτα δρομάκια της. Θα δούμε το σπίτι όπου έζησε ο ποιητής Καρυωτάκης, την Μητρόπολη, με το ιστορικό ενετικό ρολόι του 1752, το Σαιτάν Παζάρ, την Κεντρική αγορά της πόλης και θα καταλήξουμε στον παραλιακό πεζόδρομο με τις καφετέριες και τις παραδοσιακές ψαροταβέρνες. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ - ΣΥΒΟΤΑ - ΠΑΡΓΑ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το παραθαλάσσιο θέρετρο Σύβοτα που θεωρείται η Μύκονος του Ιονίου και αγκαλιάζεται από τη θάλασσα με μοναδικό τρόπο. Χρόνος ελεύθερος για να κολυμπήσετε ή να κάνετε βαρκάδα στα γύρο νησάκια και παραλίες. Επόμενη στάση η ειδυλλιακή Πάργα, που συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στα γραφικά όμορφα στενά δρομάκια της και να ανεβείτε μέχρι το κάστρο της για μοναδικές φωτογραφίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση.

3η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ - ΖΑΛΟΓΓΟ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΧΕΡΟΝΤΑ - ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ
Πρόγευμα και το οδοιπορικό μας αρχίζει από τον ιστορικό Ζάλογγο, τον τόπο θυσίας των Σουλιωτισσών. Επόμενη στάση θα κάνουμε στις πηγές του Αχέροντα, που έχουν χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερου κάλλους, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο, Natura 2000. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα κάτω από τα πλατάνια ή μέσα στο ποτάμι. Συνεχίζουμε για την Αμμουδιά, όπου βρίσκονται οι εκβολές του γνωστού από την μυθολογία ποταμού Αχέροντα για μια βαρκάδα στα υδάτινα μονοπάτια του Άδη. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ (Μέρα ελεύθερη)
Μετά το πρόγευμα η μέρα μας είναι ελεύθερη. Σας προτείνουμε μια ολοήμερη κρουαζιέρα στην Κέρκυρα ή να κάνετε μια ολοήμερη κρουαζιέρα στον Αμβρακικό όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες σε ένα τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς.

5η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Λευκάδα. Πρώτη στάση θα κάνουμε στη Μονή Φανερωμένης για να απολαύσουμε την υπέροχη θέα και συνεχίζουμε για το Νυδρί, το πιο τουριστικό θέρετρο της Λευκάδας. Χρόνος για βόλτα και προαιρετική κρουαζιέρα στα νησάκια Σκορπιό και Μαδουρή. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στα γραφικά στενά της πόλης της Λευκάδας και χρόνος για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

6η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΗ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε ολοήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα. Πρώτη στάση θα κάνουμε στο μουσείο Βρέλη με τα κέρινα ομοιώματα και συνεχίζουμε για τον μόλο όπου θα επιβιβαστούμε σε βάρκες για να περάσουμε στο θρυλικό νησί της κυρά-Φροσύνης που βρίσκεται στην λίμνη Παμβώτιδα. Θα περιηγηθούμε στη μονή του Αγίου Παντελεήμονα (σήμερα λαογραφικό μουσείο) όπου ο Αλή Πασάς είχε βρει καταφύγιο, στην μονή του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών, του 13ου αιώνα και θα κάνουμε την βόλτα μας στα πλακόστρωμα δρομάκια. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή με τις βάρκες στα Ιωάννινα και ακολουθεί επίσκεψη στο Κάστρο όπου επικεντρώνονται τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά των Ιωαννίνων και επιστροφή αργά το απόγευμα στην Πρέβεζα.

7η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ - ΑΝΤΙΠΑΞΟΥΣ - ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ - ΠΑΞΟΥΣ - ΠΑΡΓΑ
Μετά το πρόγευμα μεταφορά στο λιμανάκι της Πάργας όπου θα έχουμε μια μοναδική κρουαζιέρα. Επιβίβαση και αναχωρούμε για μια απολαυστική κρουαζιέρα. Το πλοίο μας μπαίνει πρώτα μέσα στις μυστηριώδεις θαλασσινές σπηλιές με ένα μοναδικό θέαμα. Συνεχίζουμε για τους Αντίπαξους, όπου έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα καθαρά νερά και το ταξίδι συνεχίζεται στους Παξούς με το μαγευτικό λιμάνι του Γάιου. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα σε μια από τις ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα ή να πάτε για ψώνια στα στενά δρομάκια. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και τακτοποίηση αποσκευών στο πούλμαν και αποχαιρετούμε την Πρέβεζα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο με τις αποσκευές μας γεμάτες με πανέμορφες εικόνες από τα διαμάντια του Ιονίου. Πτήση για Λάρνακα.

Share :