7777 2080

Νάπολη - Ρώμη - Κάπρι
Ευρώπη

Από € 1149

23-07-2021,30-07-2021,06-08-2021,13-08-2021,20-08-2021

Με πτήσεις της Aegean Airlines. 

(1284)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Aegean Airlines A3 7901 05:15 - 07:00
Aθήνα - Nάπολη Aegean Airlines A3 680 08:20 - 09:05
Ρώμη - Αθήνα Aegean Airlines A3 655 17:30 - 20:25
Αθήνα - Λάρνακα Aegean Airlines A3 7910 23:15 - 00:55

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και πτήση για τη πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη χιλιοτραγουδισμένη Νάπολη, μια πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις, πατρίδα του διάσημου τενόρου Ενρίκο Καρούζο, της πίτσας αλλά και της Σοφία Λώρεν. Η Νάπολη είναι πολύχρωμη και γοητευτική με εξωστρεφείς ανθρώπους. Από τις πιο παλιές και πλούσιες σε ιστορία και πολιτισμό ευρωπαϊκές πόλεις, με το ιστορικό κέντρο να έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Στην πανοραμική μας ξενάγηση θα δούμε τη συνοικία Paccanapoli με τα στενά γραφικά δρομάκια αλλά και τον πολυσύχναστο δρόμο Via San Biaggio, που διασχίζει την πόλη, το Καστέλλο ντελ Ουόβο, το Βασιλικό Παλάτι, τη Στοά του Ουμπέρτου και την παλαιότερη Όπερα στην Ευρώπη, το Θέατρο Σαν Κάρλο. Τέλος θα βρεθούμε στο λόφο Ποσίλλιπο για να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και του Βεζούβιου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ - ΣΑΛΕΡΝΟ – ΠΟΖΙΤΑΝΟ – ΑΜΑΛΦΙ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Σαλέρνο. Θα επισκεφθούμε το Ντουόμο και την ιδιαίτερα εντυπωσιακή κρύπτη του Αγίου Αντρέα που βρίσκεται κάτω από τον ναό, με περίτεχνο ταβάνι, διπλής όψης αγάλματα, ποικιλία μαρμάρων και αγιογραφιών που συνθέτουν μια εικόνα πολύ διαφορετική από Κρύπτη. Στη συνέχεια θα πάρουμε το καραβάκι για μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Πρώτη μας επίσκεψη το πανέμορφο Ποζιτάνο, που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στην κορυφή του λόφου με τα πολύχρωμα σπιτάκια του και τα στενά σοκάκια. Κάποτε ήταν ένα απλό ψαροχώρι, ενώ σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο σικ παραθαλάσσια θέρετρα της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα στενά και γραφικά καλντερίμια του. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Αμάλφι χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Νάπολη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ - ΚΑΠΡΙ
Πρόγευμα και αμέσως μετά θα πάρουμε το ταχύπλοο για το μαγευτικό νησί της dolce vita το Κάπρι. Ένα μέρος που λάτρεψαν για περισσότερα από 2000 χρόνια, Ρωμαίοι αυτοκράτορες, πολιτικοί, διάσημοι καλλιτέχνες και σταρ του Χόλλυγουντ, διατηρεί εδώ και χρόνια την πρώτη θέση στις προτιμήσεις τους διεθνούς jet set. Οι Ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, οι εκκλησίες, οι κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση, θυμίζουν σκηνικό άλλης εποχής. Προτείνουμε επίσης μια επίσκεψη σε μια από τις πολλές σπηλιές και ειδικά στη γαλάζια σπηλιά ή να απολαύσετε ένα δροσερό κοκτέιλ στην καρδιά του νησιού, στην πλατεία Piazetta. Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Νάπολη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΚΑΖΕΡΤΑ - ΡΩΜΗ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας που θάφτηκε από τη λάβα και τη στάχτη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Στη ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε μεταξύ άλλων την Πόρτα Μαρίνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, τους ναούς του Δία και του Απόλλωνα, τα λουτρά, τις πολυτελείς επαύλεις με τις περίφημες τοιχογραφίες (1ο αιώνα π.Χ.), που μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωγραφικής του αρχαίου κόσμου. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για την Καζέρτα, μια σπουδαία και ιστορική πόλη, πλούσια σε οικοδομήματα με κυριότερο το εντυπωσιακό Βασιλικό Ανάκτορο που χαρακτηρίζεται ως «οι Βερσαλίες της Ιταλίας», και το οποίο υπήρξε πρώην βασιλική κατοικία. Οικοδομήθηκε από τους Βουρβόνους της Ισπανίας, που ήταν βασιλείς της Νάπολης και το χρησιμοποιούσαν ως κύρια κατοικία τους. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανάκτορα που ανεγέρθηκαν στην Ευρώπη κατά τον 18ο αιώνα και ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της Ουνέσκο. Συνεχίζουμε με τελικό προορισμό τη Ρώμη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΡΩΜΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Πρόγευμα και στη συνέχεια ξενάγηση στην «αιώνια πόλη». θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο αρχαίο αμφιθέατρο του κόσμου, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και την Ρωμαϊκή αγορά. Περνώντας από την οδό των Αυτοκρατορικών Αγορών, θα φτάσουμε στον λόφο του Καπιτωλίου και στην Πιάτσα Βενέτσια με το εντυπωσιακό και ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας. Θα δούμε επίσης τη διάσημη Φοντάνα Ντι Τρέβι, όπου μπορείτε να ρίξετε ένα νόμισμα και να κάνετε μια ευχή και τέλος την πολύβουη και πανέμορφη Πιάτσα Ντι Σπάνια. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
Μετά το πρόγευμα επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης. Περνώντας από τους περίφημους διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών χαρτών και τις αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε και το πασίγνωστο γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου, την περίφημη Πιετά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το απόγευμα ελεύθερο για να κάνετε τις βόλτες σας στις πολύβουες γραφικές πλατείες της Ρώμης και να απολαύσετε ένα εσπρέσσο ή τα περίφημα Ιταλικά παγωτά. Διανυκτέρευση.

7η – 8η μέρα: ΡΩΜΗ – ΚΑΣΤΕΛ ΡΟΜΑΝΟ (OUTLET)-ΛΑΡΝΑΚΑ
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το Καστέλ Ρομάνο, ένα από τα μεγαλύτερα Outlet, με αμέτρητα καταστήματα επώνυμων εταιρειών για να κάνετε τις αγορές σας σε απίστευτα χαμηλές τιμές. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Ρώμης για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα τα χαράματα της 8ης μέρας, εντυπωσιασμένοι από τις μαγευτικές εικόνες και τοπία των αυθεντικών πόλεων που επισκεφθήκαμε.

Share :