7777 2080

Θεσσαλονίκη - Τρίκαλα - Καστοριά
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 795

08-07-2024,29-07-2024,19-08-2024

Direct flights with Sky Express for Thessaloniki.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Sky Express GQ 650 09:30 - 11:30
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Sky Express GQ 651 18:25 - 20:15

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΡΙΚΑΛΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για Τρίκαλα μέσω Λάρισας. Μια θαυμάσια πόλη που τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, αφού συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το παλιό και την παράδοση, με το καινούριο και το σύγχρονο, σε όλους τους τομείς. Τακτοποίηση στο κεντρικό μας ξενοδοχείο. Όλος ο χρόνος στη διάθεση σας για εξερεύνηση και για να απολαύσετε τις ομορφιές της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΠΥΛΗ -ΕΛΑΤΗ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ
Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στα χωριά της Πίνδου που φωλιάζουν ανάμεσα στα έλατα, την πυκνή βλάστηση και τα τρεχούμενα νερά, που τα περιβάλλουν ερείπια φρουρίων, καστρομονάστηρα, βυζαντινά μνημεία και τοξοτά γεφύρια κατά μήκος του Πορταικού ποταμού και βέβαια στα Βυζαντινά μοναστήρια που φωλιάζουν στους θεόρατους βράχους των Μετεώρων. Επιστροφή στα Τρίκαλα. Έχουμε αρκετό χρόνο για ξεκούραση και περιδιάβαση του γραφικού κέντρου της πόλης με τις περίφημες γέφυρες του Ληθαίου ποταμού που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων. Το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε τα μεζεδάκια σας στις παραδοσιακές ταβέρνες του κέντρου. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΤΡΙΚΑΛΑ - ΓΡΕΒΕΝΑ - ΣΙΑΤΙΣΤΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για Καστοριά.Πρώτη μας στάση στην πόλη των μανιταριών τα Γρεβενά. Συνεχίζουμε για τη Σιάτιστα με τα αρχοντικά και την εντυπωσιακή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Τέλος θα καταλήξουμε στην Καστοριά. Μια από τις γραφικότερες πόλεις της Ελλάδας, με τη λίμνη που την περιβάλλει, τα πολλά αρχοντικά και το πλήθος των βυζαντινών εκκλησιών.Το απόγευμα περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΝΥΜΦΑΙΟ - ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στις ομορφιές της φύσης, της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, του λαικού πολιτισμού και της προστασίας της άγριας ζωής. Πρόγευμα και αναχώρηση για τη νότια πλευρά του όρους Βίτσι. Θα περάσουμε από το Μακεδονικό χωριό Λέχοβο και θα καταλήξουμε στο γραφικό παραδοσιακό χωριό Νυμφαίο με τα πλακόστρωτα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Από εδώ θα αρχίσει η εξόρμηση μας για το περιβαλλοντικό καταφύγιο του Αρκτούρου όπου φιλοξενούνται αρκούδες. Επιστροφή στο χωριό για να απολαύσουμε το γεύμα μας. Στη συνέχεια θα γυρίσουμε στην Καστοριά. Χρόνος ελεύθερος για να χαλαρώσουμε στο πολυτελές ξενοδοχείο μας, στη πισίνα ή απολαμβάνοντας τη θέα της λίμνης. Αργά το απόγευμα θα περιπλανηθούμε στα σοκάκια της πόλης και στο παραλιακό μέτωπο απολαμβάνοντας τα ταβερνάκια και τα ουζερί. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΦΛΩΡΙΝΑ - ΕΔΕΣΣΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη . Ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή θα περάσουμε από το χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερίου και από πυκνά δάση με πεύκα και έλατα με κατάληξη την ακριτική πόλη της Φλώρινας. Θα περπατήσουμε για λίγο στο κέντρο και θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας. Συνεχίζουμε για την πόλη των νερών, την Έδεσσα με τους περίφημους καταρράκτες της. Ακολουθεί επίσκεψη στα Λουτρά Πόζαρ με τα ιαματικά νερά και την πυκνή βλάστηση. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Όλη η μέρα στη διάθεση σας για να απολαύσετε τις ομορφιές της νύμφης του Θερμαικού καθώς και για τις αγορές σας. Το βράδυ για όσους επιθυμούν προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με μουσική στην Άθωνος ή στα Λαδάδικα. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα . Όλο το πρωινό στη διάθεση σας για να απολαύσετε τις ομορφιές τις Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και περιήγηση με πούλμαν με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Μακεδονίας για το ταξίδι της επιστροφής , Ένα ταξίδι που μας χάρισε πολλές και ευχάριστες εμπειρίες.

Share :