7777 2080

Μαγεία Πελοποννήσου
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 695

10-07-2021,17-07-2021,24-07-2021,31-07-2021,07-08-2021,14-08-2021,21-08-2021

Mε απευθείας πτήσεις της Sky Express.

(1063)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Sky Express GQ 601 09:35 - 11:15
Αθήνα - Λάρνακα Sky Express GQ 602 15:15 - 16:55

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ - ΤΡΙΠΟΛΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και πτήση για Αθήνα. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για την Πελοπόννησο. Στάση θα κάνουμε στον Ισθμό και στη συνέχεια στο ιστορικό Ναύπλιο. Θα επισκεφτούμε το επιβλητικό κάστρο Παλαμήδι και θα περπατήσουμε στην Παλιά Πόλη, για να δούμε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, το κτίριο που έγινε η δολοφονία του πρώτου Έλληνα κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, την επιβλητική Πλατεία Συντάγματος με τα δύο τούρκικα τζαμιά, ένα από τα οποία χρησιμοποιήθηκε για συνέδρια της πρώτης βουλής των Ελλήνων και το σήμα κατατεθέν της πόλης, το Μπούρτζι. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την Τρίπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ θα περπατήσουμε μέχρι την κεντρική Πλατεία Άρεως. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ - ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ – ΒΥΤΙΝΑ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Σπήλαιο Λιμνών. Ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης όπου εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές σχηματίζονται και μοναδικές λίμνες. Προαιρετική επίσκεψη και συνεχίζουμε για το Πλανητέρο, το πιο μαγευτικό πλατανόδασος της Ελλάδας σε ένα ασύγκριτης ομορφιάς χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το πανέμορφο πλατανοδάσος των πηγών του Αροάνιου ποταμού, είναι γνωστό για τους πολλούς νερόμυλους και τα ιχθυοτροφεία που διαθέτει. Θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα και από εκεί αναχώρηση για την Βυτίνα, το πιο ζωντανό και τουριστικά αναπτυγμένο κεφαλοχώρι του Μαινάλου θα μας υποδεχτεί με την μοναδική εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στην πλατεία του. Από εκεί επιστροφή στην Τρίπολη.

3η μέρα: ΤΡΙΠΟΛΗ – ΣΠΑΡΤΗ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΝΕΑΠΟΛΗ
Πρόγευμα και κατευθυνόμαστε προς την Σπάρτη, που έχει μείνει γνωστή στην παγκόσμια ιστορία για τη στρατιωτική δύναμη, την πειθαρχία, τον ηρωισμό και το μύθο με την αρπαγή της Ωραίας Ελένης από τον Πάρη. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού και συνεχίζουμε για την καστροπολιτεία του Μυστρά που σήμερα είναι ερειπωμένος, αν και έχουν αναστηλωθεί ορισμένα κτίσματα όπως παλάτια. Χρόνος ελεύθερος και οδεύουμε προς την νοτιότερη πόλη της ηπειρωτικής Ελλάδας, στη Νεάπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΥΘΗΡΑ
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στα Κύθηρα. Με καράβι θα περάσουμε σε μια ώρα στα πανέμορφα Κύθηρα, που κρύβουν μεγαλοπρεπή κάστρα, ορεινά χωριά και δαντελωτές ακτές. Το θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων είναι βαθιά ριζωμένο, αφού εδώ υπάρχουν περίπου 350 εκκλησίες, ξωκλήσια και ιστορικά μοναστήρια. Περιήγηση των Κυθήρων και συνεχίζουμε για το σημαντικότερο προσκύνημα του νησιού την Ιερά Μονή Παναγίας Μαρτιδιώτισσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς. Φθάνοντας μπροστά στα μάτια μας εμφανίζεται η ανεπανάληπτη εικόνα του βράχου της Μονεμβασιάς. Αξέχαστες οι εντυπώσεις από την περιδιάβαση στην Παλιά Πόλη. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο λιμανάκι της Νεάπολης όπου με καραβάκι θα περάσουμε στην Ελαφόνησο. Η φύση μας μαγεύει στο γραφικό αυτό ψαρονήσι, με τις παγκοσμίως γνωστές παραλίες. Χρόνος για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΝΕΑΠΟΛΗ - ΓΥΘΕΙΟ – ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για μια μοναδική εμπειρία στην Μάνη. Πρώτη στάση θα κάνουμε στο Γύθειο, ένα από τα ωραιότερα παραλιακά χωριά της Λακωνικής Μάνης. Ελεύθερος χρόνος και ανηφορίζουμε προς την Καρδαμύλη όπου θα δούμε τα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης διάσπαρτα με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας. Άφιξη στην Καρδαμύλη και ελεύθερος χρόνος. Επόμενη στάση η Καλαμάτα. Περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της και συνεχίζουμε για την Αθήνα. Άφιξη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος.

7η μέρα: ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρόγευμα η μέρα είναι ελεύθερη στη διάθεσή σας. Σας προτείνουμε να κάνετε τα ψώνια σας από την όμορφη αγορά της Αθήνας και να περπατήσετε κοντά στο λόφο της Ακρόπολης όπου είναι οι παλιές γειτονιές της Αθήνας, Πλάκα, Ψυρρή και Θησείο οι οποίες προσφέρουν και καλό φαγητό.

8η μέρα: ΑΘΗΝΑ–ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Νωρίς το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο Αθηνών και πτήση για Λάρνακα.

Share :