7777 2080

Πανόραμα Μακεδονίας και Θράκης
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 749

03-07-2023,17-07-2023,31-07-2023,14-08-2023,28-08-2023

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express για Θεσσαλονίκη.

(1058)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Sky Express GQ 551 09:30 - 11:30
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Sky Express GQ 550 12:10 - 14:00

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΞΑΝΘΗ - ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για την Ξάνθη με ενδιάμεσο σταθμό. Αργά το μεσημέρι θα φτάσουμε στην πανέμορφη Ξάνθη όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για γεύμα και περιήγηση στην παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια και τα ωραία αρχοντικά. Συνεχίζουμε για το γραφικό Πόρτο Λάγος, με επισκέψεις στην Παναγία Παντάνασσα και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που βρίσκονται μέσα στη λιμνοθάλασσα Βιστωνίδα. Τα εκκλησάκια είναι κτισμένα πάνω σε δύο νησίδες και που μας οδηγούν σε αυτά η ξύλινη γέφυρα. Τελικός προορισμός μας για σήμερα η Αλεξανδρούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Μετά το πρόγευμα μεταφορά στο λιμάνι όπου θα πάρουμε το καράβι για το «Ιερό Νησί» την παραδεισένια Σαμοθράκη. Μετά από ταξίδι 2 ωρών θα φτάσουμε στο λιμάνι της Καμαριώτισσα και ακολουθεί περιήγηση στο καταπράσινο νησί με την άγρια παρθενική φύση. Θα επισκεφτούμε τις βάθρες στο βουνό Σάος, το Ιερό των Μεγάλων Θεών αλλά και τις εγκαταστάσεις των θερμών λουτρών του νησιού. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και χρόνος ελεύθερος στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ- ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ - ΣΟΥΦΛΙ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΚΑΒΑΛΑ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για μια μοναδική διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Έβρου που είναι και το φυσικό σύνορο με την Τουρκία. Πρώτη στάση θα κάνουμε στην Ορεστιάδα. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο. Κατηφορίζουμε προς Διδυμότειχο και στο Σουφλί που είναι ξακουστό για τα μεταξωτά του, επίσκεψη στο Μουσείο Μεταξιού και χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Το απόγευμα θα είμαστε στην Κομοτηνή, την πρωτεύουσα της Ροδόπης. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Άφιξη στην όμορφη πόλη της Καβάλας και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε την βόλτα σας στην παραλία. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΑΒΑΛΑ-ΘΑΣΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ
Πρόγευμα και η μέρα μας είναι αφιερωμένη στο καταπράσινο διαμάντι του Βορείου Αιγαίου, την Θάσο. Με καράβι θα περάσουμε από την Κεραμωτή στο νησί και θα πραγματοποιήσουμε το γύρο απολαμβάνοντας τη μοναδική γραφικότητα και θα προσκυνήσουμε στο θαυμάσιο μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Το απόγευμα επιστροφή στην Καβάλα και χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης. Το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε τη βόλτα σας στο παραλιακό μέτωπο με τα ουζερί, ταβερνάκια και καφετέριες. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΑΒΑΛΑ- ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ - ΔΡΑΜΑ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε μια σύντομη περιήγηση στην πόλης της Καβάλας και αναχωρούμε για τη Νέα Καρβάλη όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, μέρος των ιερών λειψάνων του, μετέφεραν οι πρόσφυγες από την Καππαδοκία. Στην πορεία μας θα περάσουμε από τους Φιλίππους και θα δούμε το Βαπτιστήριο της Λυδίας της πρώτης Ευρωπαίας που βαφτίστηκε Χριστιανή. Συνεχίζουμε για τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, ένας παράδεισος στην καρδιά της Δράμας. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γεύμα. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το σπήλαιο Αλιστράτης με τους περίφημους σταλαγμίτες και σταλακτίτες Άφιξη στην Θεσσαλονίκη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος.

6η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα και η μέρα μας είναι ελεύθερη στην Νύμφη του Θερμαϊκού τη Θεσσαλονίκη, για να κάνετε τα ψώνια και τις βόλτες σας. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΝΗ ΣΟΥΡΩΤΗΣ (ΤΑΦΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ)
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Ακολουθεί περιήγηση της Θεσσαλονίκης όπου θα δούμε αρκετά αξιοθέατα. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στον τάφο του Αγίου Παϊσίου που βρίσκεται μέσα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Σουρωτή. Μετά θα επισκεφτούμε ένα πολυκατάστημα που βρίσκεται στην περιοχή για γεύμα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ θα περπατήσουμε μέχρι τα Λαδάδικα όπου θα έχουμε προαιρετικό δείπνο με ζωντανή μουσική.

8η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για το ταξίδι της επιστροφής στην Λάρνακα.

Share :