7777 2080

Ελλάδα - Βουλγαρία
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 759

15-07-2024,29-07-2024,12-08-2024,26-08-2024

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express για Θεσσαλονίκη. 

(1151)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Sky Express GQ 551 09:30 - 11:30
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Sky Express GQ 550 12:10 - 14:00

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΞΑΝΘΗ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για τη Ξάνθη, με τα υπέροχα αρχοντικά της. Περιήγηση στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης και συνεχίζουμε για την Κομοτηνή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΦΕΡΕΣ - ΣΟΥΦΛΙ - ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ - ΟΡΜΕΝΙΟ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη. Χρόνος για βόλτα στον παραλιακό με τον φάρο και στη συνέχεια ακολουθώντας μια βόρεια πορεία κατά μήκος του ποταμού Έβρου μέχρι το Ορμένιο που είναι τα σύνορα με την Βουλγαρία θα σταματήσουμε στις Βυζαντινές Φέρες για επίσκεψη στην ιστορική εκκλησία της Κοσμοσώτηρας, στο ξακουστό για τα μεταξωτά του Σουφλί και στην Ορεστιάδα. Το Ορμένιο είναι το βορειότερο κατοικημένο χωριό της Ελλάδας, εδώ βρίσκεται ο συνοριακός σταθμός όπου θα έχουμε τελωνιακό έλεγχο. Νωρίς το απόγευμα κατευθυνόμαστε προς την Φιλιππούπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του Έβρου και απλώνεται πάνω σε επτά χαμηλούς λόφους, και είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΠΑΤΣΚΟΒΟ - ΣΟΦΙΑ
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε ξενάγηση στην παλιά πόλη της Φιλιππούπολης, θα δούμε το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, και τέλος το Ρωμαϊκό θέατρο. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια και βόλτα και συνεχίζουμε για ένα μνημείο της Χριστιανικής αρχιτεκτονικής και ένα από τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα Ορθόδοξα μοναστήρια στην Ευρώπη, το μοναστήρι Μπάτσκοβο ή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χτίστηκε το 1083. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την Σόφια την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΣΟΦΙΑ
Μετά το πρόγευμα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην Σόφια όπου θα επισκεφτούμε τον επιβλητικό καθεδρικό Ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι που χωράει μέχρι και 10000 άτομα. Ένας ναός με χρυσούς και χάλκινους θόλους που φημολογείται πως είναι το πιο φωτογραφημένο μνημείο της Βουλγαρίας. Δίπλα από τον καθεδρικό ναό, βρίσκεται η Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας αλλά και το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη, το οποίο είναι στη μνήμη των πεσόντων για την Βουλγαρία και φωτίζεται από αέναη φλόγα. Θα δούμε επίσης το Κοινοβούλιο, το εθνικό θέατρο «Ιβαν Βαζώφ» του οποίου η πρόσοψη απαρτίζεται από έξι άσπρες μαρμάρινες στήλες και απεικονίζουν τον Απόλλωνα και τις Μούσες. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Σας προτείνουμε να περπατήσετε στη λεωφόρο Βίτοσια, όπου βρίσκονται τα εμπορικά κέντρα με τις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων ή να πιείτε τον καφέ σας στον πεζόδρομο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΣΟΦΙΑ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΡΙΛΑΣ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΜΠΕΛ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα και αποχαιρετούμε τη Σόφια. Πρώτη στάση θα κάνουμε στο ιστορικό μοναστήρι της Ρίλας, τη μεγαλύτερη και τη πιο φημισμένη Ορθόδοξη Μονή της Βουλγαρίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της μονής, η εσωτερική επίπλωση, η διακόσμηση και το παλιό μαγειρείο. Συνεχίζουμε για το Σαντάνσκι, είναι ο πιο γνωστός ιαματικός προορισμός της Βουλγαρίας με απέραντα πάρκα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και αποχαιρετούμε την Βουλγαρία με στάση στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Πρώτο σταθμό εντός Ελλάδας θα κάνουμε στο Οχυρό Ρούπελ, ένα μνημείο-σύμβολο του αγώνα των Ελλήνων στο έπος του ’40 και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα και η μέρα μας είναι ελεύθερη στην Νύμφη του Θερμαϊκού τη Θεσσαλονίκη, για να κάνετε τα ψώνια και τις βόλτες σας. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΝΗ ΣΟΥΡΩΤΗΣ (ΤΑΦΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ)
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Ακολουθεί περιήγηση της Θεσσαλονίκης όπου θα δούμε αρκετά αξιοθέατα, μετά θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου που βρίσκεται μέσα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Σουρωτή. Μετά θα επισκεφτούμε ένα πολυκατάστημα που βρίσκεται στην περιοχή για γεύμα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ θα περπατήσουμε μέχρι τα Λαδάδικα όπου θα έχουμε προαιρετικό δείπνο με ζωντανή μουσική.

8η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και αποχαιρετούμε την Νύμφη του Θερμαϊκού με προορισμό το αεροδρόμιο για τη πτήση προς Λάρνακα με τις βαλίτσες γεμάτες με πανέμορφες εικόνες από τα μαγευτικά μέρη που επισκεφτήκαμε.

Share :