7777 2080

Προσκυνηματική εκδρομή για την εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 217

25-10-2023

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express.

(5003)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Sky Express GQ 551 09:30 - 11:30
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Sky Express GQ 651 10:40 - 12:30

Πληροφορίες

Πρόγραμμα
 
1η ΜΕΡΑ: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Μακεδονία. Άφιξη. Παραλαβή των αποσκευών και αναχώρηση με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για  Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα παρακολούθηση του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Διανυκτέρευση.
 
2η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα. Εκκλησιασμός  για παρακολούθηση της πανηγυρικής θείας λειτουργίας και της δοξολογίας, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, όπου βρίσκεται και το ιερό σκήνωμα του Αγίου και στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας.  Ακολούθως περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε το Λευκό Πύργο, την Αψίδα του Γαλέριου (καμάρα), τη Ροτόντα, την Άνω Πόλη με τα κάστρα και το Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ). Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
 
3η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα. Ελεύθερη μέρα. Διανυκτέρευση.
 
4η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΜΟΝΗ ΔΟΒΡΑ-ΝΑΟΥΣΑ-ΕΔΕΣΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για το χωριό Καστανιά στο Βέρμιο όρος, όπου θα επισκεφθούμε την Παναγία Σουμελά. Τον μεγαλοπρεπή αυτό ναό τον έκτισαν  πρόσφυγες του Πόντου, ως μια προσπάθεια αναβίωσης της ιστορικής ομώνυμης Μονής, στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Εδώ βρίσκεται η θαυματουργός εικόνα της, σταυρός  και ευαγγέλιο, που έφεραν από τον Πόντο οι πρόσφυγες. Συνεχίζουμε για Βέροια για επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Δοβρά, με τη θαυματουργό εικόνα που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Εδώ φυλάσσεται τεμάχιο από τα τίμια λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Ακολούθως, περνώντας από την Νάουσα,  θα έχουμε επίσκεψη στην  Έδεσσα, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τους καταρράκτες και να πάρετε τον καφέ σας. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
 
5η ΜΕΡΑ: ΣΕΡΡΕΣ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑ-ΔΡΑΜΑ-ΜΟΝΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ (ΤΑΦΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΣΛΙΔΗ)- ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας, στις Σέρρες με τη θαυματουργό αχειροποίητο εικόνα και το θαυμαστό της τέμπλο.  Αμέσως μετά αναχωρούμε για τη Δράμα. Στάση για καφέ και για να απολαύσουμε το όμορφο περιβάλλον στις πηγές-λίμνες στο Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας. Στη συνέχεια επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος (τάφος Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη), που βρίσκεται στο συνοικισμό Ταξιαρχών (Σίψα) Δράμας. Εδώ οι μοναχές ασχολούνται με την αγιογραφία και ακολουθούν τη βυζαντινή παράδοση. Ακολούθως επίσκεψη στο Σπήλαιο Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης για να θαυμάσουμε τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες (είσοδος προαιρετική). Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
 
6η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα. Ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Μακεδονία για την πτήση της επιστροφής. Καθοδόν θα περάσουμε από τη Σουρωτή, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Εδώ βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου και τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου. 

Share :