7777 2080

Οι θησαυροί της Πελοποννήσου
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 695

17-07-2024,24-07-2024,31-07-2024,07-08-2024,14-08-2024,28-08-2024

Mε απευθείας πτήσεις της Sky Express.

(1024)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Sky Express GQ 607 07:00 - 08:45
Αθήνα - Λάρνακα Sky Express GQ 606 22:10 - 23:55

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ - ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Αθήνα. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για Τρίπολη. Στάση και μέσω Μεγαλόπολης θα φτάσουμε στην περιοχή της Βάστας, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας, που από τη σκέπη του έχουν φυτρώσει πανύψηλα δέντρα, ενώ από τα θεμέλια του τρέχουν γάργαρα νερά. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας όπου θα μείνουμε πέντε βράδια. Άφιξη, τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΚΑΤΑΚΟΛΟ
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας που είναι ένας πανέμορφος ιερός χώρος όπου γεννήθηκαν οι σπουδαιότερες αξίες του αθλητισμού και αναδείχτηκαν αθλητές ως παγκόσμια ανθρώπινα και αθλητικά πρότυπα. Στη ξενάγηση θα δούμε μεταξύ άλλων τον ναό του Δία, το Γυμναστήριο, το Στάδιο που φιλοξενούσε μέχρι 40000 θεατές, τον βωμό της Ήρας όπου η Ολυμπιακή φλόγα ανάβει κάθε 4 χρόνια για τους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το Μουσείο με τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα όπως τον Ερμή του Πραξιτέλους, τη Νίκη του Παιωνίου κ.α.. Αργότερα θα δούμε το μνημείο του βαρόνου Πιέρ Ντε Κουμπερτέν και θα συνεχίσουμε για το παραθαλάσσιο Κατάκολο, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας & Μουσικών Οργάνων του Κώστα Κοτσανά, με 200 και πλέον λειτουργικά ομοιώματα μηχανισμών και επινοήσεων του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και φαγητό στο γραφικό λιμανάκι του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ
Πρόγευμα και μεταφορά στο λιμάνι της Κυλλήνης όπου θα πάρουμε το καράβι για το Φιόρο του Λεβάντε, έτσι ονόμασαν οι Λατίνοι την Ζάκυνθο. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 1 ώρα και 15’ λεπτά. Άφιξη και επίσκεψη στον πολιούχο του νησιού, Άγιο Διονύσιο. Εδώ φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου που η παράδοση θέλει να προστατεύει τον ναό του από τον σεισμό που συγκλόνισε τη Ζάκυνθο το 1953. Συνεχίζουμε για το λόφο του Στράνη, όπου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον «ύμνο εις την Ελευθερία» και τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους». Επιστροφή στην πόλη της Ζακύνθου και χρόνος ελεύθερος στην κεντρική πλατεία όπου βρίσκεται το μουσείο του Διονύσιου Σολωμού και Κάλβου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η σημερινή μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. Πρόγευμα και αναχώρηση για την Καλαμάτα, πρώτη στάση θα κάνουμε στην Ιερά Μονή Αναστάσεως του Χριστού που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της Καλαμάτας και συνεχίζουμε για τον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής, για την Ιερή Μονή Καλογρεών που ήταν γνωστή για τα μεταξωτά της μαντήλια, πασίγνωστα σε όλη την Ελλάδα και θα αγναντέψουμε το παλιό κάστρο όπου ζούσε η πριγκίπισσα Ιζαμπώ κ.α. Χρόνος για να απολαύσετε τον καφέ σας και να κάνετε τα ψώνια σας από την πλούσια αγορά της Καλαμάτας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Καλαμάτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΠΥΛΟ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την Κυπαρισσία που η ιστορικότητα της διαγράφεται από τα πολλά μνημεία της περιοχής. Σύντομη περιήγηση και στάση για καφέ στην παραλία της όμορφης πόλης. Συνεχίζουμε για την Πύλο, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στο δυτικό άκρο της Μεσσηνίας γνωστή για την Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Εδώ θα επισκεφτούμε το περίφημο κάστρο της Πύλου, θα δούμε την πλατεία των Τριών Ναυάρχων και προαιρετική επίσκεψη στο μαρτυρικό νησάκι Σφακτηρία. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και παγωτό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΟΛΥΜΠΙΑ - ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την Πάτρα. Πρώτη στάση θα κάνουμε στον επιβλητικό ναό του Αγίου Ανδρέα και συνεχίζουμε για τον κέντρο της Πάτρας για περιήγηση και χρόνο ελεύθερο. Νωρίς το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Λάρνακα.

Share :