7777 2080

Πάσχα στο Ναύπλιο
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 585

03-05-2024

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express για Αθήνα. 

(1108)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Αθήνα Sky Express GQ 607 07:00 - 08:45
Αθήνα - Λάρνακα Sky Express GQ 602 19:10 - 20:45

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα (Μ. Παρασκευή): ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΗ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΣ - ΙΣΘΜΟΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Αθήνα. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για την Μάνδρα Αττικής όπου βρίσκεται το θαυματουργό μοναστήρι της Παναγίας Γοργοεπήκοος, που όπως λέει και το όνομα της γρήγορα θα ακούσει και θα προστρέξει. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα και για να απολαύσετε την θέα αφού το μοναστήρι βρίσκεται στην κορυφή της οροσειράς με θέα την θάλασσα της Ελευσίνας. Συνεχίζουμε για μια σύντομη στάση στον Ισθμό. Άφιξη στο Ναύπλιο νωρίς το μεσημέρι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και ξεκούραση και νωρίς το απόγευμα θα έχουμε περιήγηση στην ρομαντική πόλη του Ναυπλίου. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά των Επιταφίων της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η μέρα (Μ. Σάββατο): ΝΑΥΠΛΙΟ - ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΛΕΒΗΣ - ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Μετά το πρόγευμα θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην εκκλησία που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια περνώντας από το Άστρος Κυνουρίας φτάνουμε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής. Πρόκειται για μια πολύ παλιά μονή, αφού σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία κτίστηκε τον 8ον αιώνα κοντά στην κορυφή του βουνού και αργότερα μετακινήθηκε χαμηλότερα. Η μονή έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 αλλά και στα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Αφού προσκυνήσουμε θα αναχωρήσουμε για το όμορφο κεφαλοχώρι Άγιος Πέτρος. Χρόνος ελεύθερος στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου συγκεντρώνονται όλες οι ταβέρνες, τα καφέ και τα μαγαζάκια με τα παραδοσιακά ντόπια προϊόντα. Επιστροφή στο Ναύπλιο νωρίς το απόγευμα και ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία και έπειτα θα έχουμε δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα (Κυριακή του Πάσχα): ΝΑΥΠΛΙΟ - ΒΥΤΙΝΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
Πρόγευμα και λίγος χρόνος ελεύθερος και αναχωρούμε για καρδιά της Αρκαδίας. Πρώτη στάση η αρχοντοκόρη της Αρκαδίας η καταπράσινη Βυτίνα, χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε τον δρόμο της αγάπης, και να χαζέψετε τα όμορφα παραδοσιακά σπίτια. Συνεχίζουμε για τον παραδοσιακό οικισμό της Δημητσάνας, ένα ιστορικό χωριό που παρά τον τουρισμό κρατάει τη γραφικότητα του. Πασχαλινό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο με κόκκινα αυγά, οβελία και κοκορέτσι. Χρόνος για να επισκεφτείτε την ιστορική βιβλιοθήκη, το μικρό εκκλησιαστικό μουσείο που στεγάζεται στο ανακαινισμένο σπίτι του πατριάρχη Γρηγορίου Ε’ και να περπατήσετε στα λιθόστρωτα καλντερίμια με τα επιβλητικά αρχοντικά. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η μέρα (Δευτέρα του Πάσχα): ΝΑΥΠΛΙΟ - ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ - ΥΔΡΑ - ΣΠΕΤΣΕΣ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το Πόρτο Χέλι όπου θα πάρουμε το καράβι για μια απολαυστική ολοήμερη κρουαζιέρα στην Ύδρα, το νησί με την τεράστια ναυτική παράδοση. Στην Ύδρα θα επισκεφθούμε τη Μητρόπολη όπως και το Υδραϊκό μουσείο με τα έγγραφα και χειρόγραφα που σκιαγραφούν προεπαναστατικούς, επαναστατικούς και μετεπαναστατικούς χρόνους της Ελληνικής ιστορίας. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Συνεχίζουμε για τις όμορφες Σπέτσες. Αρχοντικά, νεοκλασικά κτίρια, αμαξάκια και το πράσινο συνθέτουν την εικόνα του νησιού. Τα νερά με το βαθύ μπλε, τα πευκοδάση, τα νεοκλασικά αρχοντικά, το παλιό λιμάνι, οι περίπατοι στα πλακόστρωτα δρομάκια θα σας συναρπάσουν. Θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το σπίτι της Μπουμπουλίνας, του Χατζηγιάννη Μέξη και την ιστορική πλατεία Ντάπια. Επιστροφή το απόγευμα στο Πόρτο Χέλι και χρόνος για μια σύντομη βόλτα και αναχώρηση για το Ναύπλιο. Χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

5η μέρα (Τρίτη του Πάσχα): ΝΑΥΠΛΙΟ - ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και αποχαιρετήσουμε το πανέμορφο Ναύπλιο. Νωρίς το μεσημέρι θα φτάσουμε στο γραφικό ψαροχώρι της Πάχης, που βρίσκεται στην περιοχή των Μεγάρων, στα παράλια του Σαρωνικού. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό με θέα τα δύο μικρά ακατοίκητα νησάκια Μεγάλη και Μικρή Πάχη, που συμβάλουν στην γραφικότητα του τοπίου. που βρίσκονται απέναντι. Αφού γεμίσουμε εικόνες θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Αθήνας όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Λάρνακα.