7777 2080


Από € 745

12-04-2023

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Sky Express --- 09:30 - 11:30
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Sky Express --- 22:10 - 23:55

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η ημέρα Μεγάλη Τετάρτη 12/4: Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Βέροια – Ιωάννινα
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση με απευθείας πτήση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη, επιβίβαση στα λεωφορεία και ξεκινάμε τη διαδρομή μας. Πρώτη μας στάση στη Βέροια, πρωτεύουσα του Νομού Ημαθίας, η οποία είναι κτισμένη στους ανατολικούς πρόποδες του μεγαλοπρεπούς Όρους Βερμίου και τη διασχίζει ο ποταμός Τριπόταμος. Πλάι στα κατάφυτα μυθικά Πιέρια όρη, η φιλόξενη πόλη ξεδιπλώνει την ομορφιά της. Θα επισκεφθούμε την πλατεία Ωρολογίου ή Ρακτιβάν καθώς και το Πάρκο Εληάς. Το καταπράσινο πάρκο βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης και έχει χαρακτηριστεί το μπαλκόνι της Βέροιας. Θα δούμε επίσης το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, ιστορικό μνημείο παγκόσμιου ενδιαφέροντος και θρησκευτικού τουρισμού για την πόλη, αφού άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο φτάνουν στη Βέροια για να δουν από κοντά τα χνάρια της περιοδείας του Αποστόλου Παύλου που δίδαξε στην πόλη της Βέροιας τον 1ο αι. μ.Χ. μαζί με τον μαθητή του Σίλα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και μέσω της Εγνατίας οδού φθάνουμε στον προορισμό μας, την πόλη των Ιωαννίνων, πρωτεύουσα του γεωγραφικού διαμερίσματος της ακριτικής Ηπείρου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

2η ημέρα Μεγάλη Πέμπτη 13/4: Ιωάννινα (περιήγηση) – Σπήλαιο Περάματος – Νησάκι Κυρά Φροσύνης – Ζαγοροχώρια
Μετά το πρόγευμα περιήγηση της γραφικότατης  πόλης των Ιωαννίνων. Επίσκεψη στο Ρολόι της πλατείας που χρονολογείτε από το 1905 & στο παλαιό Φρούριο «Λιθαρίτσια» το οποίο χτίστηκε το 1805 από τον Αλή πασά, ο οποίος μετέφερε την έδρα του κράτους του και τα ανάκτορά του εδώ. Στην συνέχεια φθάνουμε στην παλιά πόλη & στο γραφικό κάστρο με τις δύο ακροπόλεις ,που μας θυμίζουν άλλες εποχές του Βυζαντινού παρελθόντος και αποτελούν ένα ζωντανό μουσειακό χώρο. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας και φθάνουμε στο επιβλητικό Σπηλαίο του Περάματος Ιωαννίνων με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες να σχηματίζονται εδώ και 1.500.000 χρόνια. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τα περίφημα Ζαγοροχώρια, τα Βυζαντινά Μοναστήρια, τις Δρακολίμνες, τα φαράγγια, τα γεφύρια, ένα πολύμορφο φυσικό τοπίο ιδανικό για τη δημιουργία αρμονικής σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. Πρώτος μας σταθμός στο Μονοδένδρι με τα περίφημα αρχοντικά. Θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής (1412 μ.Χ.), από το μπαλκόνι του οποίου θα θαυμάσουμε το Φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Λίγο έξω από το χωριό θα συναντήσουμε το Πέτρινο Δάσος όπου βρίσκονται ασβεστολιθικοί βραχώδεις σχηματισμοί που προξενούν το θαυμασμό. Αποτελούνται από πέτρινες πλάκες, τη μια πάνω στην άλλη, που μοιάζει να τις έχει τοποθετήσει ανθρώπινο χέρι. Επιστροφή στα Ιωάννινα όπου θα δούμε τη Λίμνη Παμβώτιδα όπου μαγεύει με την ομορφιά της, ενώ με καραβάκι επισκεπτόμαστε το ειδυλλιακό νησάκι της Κυρά Φροσύνης, το μοναδικό κατοικημένο νησί λίμνης στην Ευρώπη. Θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, η οποία σήμερα είναι μουσείο, στα κελιά της οποίας βρήκε καταφύγιο και δολοφονήθηκε ο Αλή Πασάς. Χρόνος για να δούμε τα παραδοσιακά σπίτια των κατοίκων του νησιού με τους όμορφους κήπους, τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια και τα καταστήματα με εκθέματα της γιαννιώτικης παραδοσιακής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. 

3η ημέρα Μεγάλη Παρασκευή 14/4: Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Περιφορά Επιταφίου
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα, επιβίβαση στο πλοίο για την Κέρκυρα. Άφιξη στο νησί των Φαιάκων. Στη συνέχεια μεταφορά στην πόλη της Κέρκυρας όπου οι παγκοσμίως γνωστές φιλαρμονικές και χορωδίες της, δίνουν μία ιδιαίτερη διάσταση στην πένθιμη τούτη μέρα.  Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος 
Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στην πόλη της Κέρκυρας για την παρακολούθηση της περιφοράς του επιβλητικού Επιταφίου της Μητρόπολης στην ΣΠΙΑΝΑΔΑ και στο ΛΙΣΤΟΝ. Παντού τοποθετούνται κεριά στερεωμένα σε μικρές βάσεις και ανάβονται κατά την περιφορά του, όλα μια μακριά ίσια φωτεινή γραμμή. Συνοδεύεται απ’ όλους τους Ιερείς, τις Αρχές της πόλης, τις μεγαλοπρεπείς και πολυάριθμες φιλαρμονικές και χορωδίες.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο με νηστίσιμα και μη εδέσματα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Μεγάλο Σάββατο 15/4: Κέρκυρα (Πρώτη και Μεγάλη Ανάσταση) – Κανόνι – Αχίλλειον 
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Κέρκυρας για να παρακολουθήσουμε την Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα και τον Επιτάφιο με την συνοδεία των Φιλαρμονικών. Ακολουθεί η πρώτη Ανάσταση στις 11.00 με το παραδοσιακό σπάσιμο των κανατιών, τους «μπότηδες». Έπειτα κατευθυνόμαστε προς τη Γαρίτσα και μετά από μια σύντομη και γραφική διαδρομή φτάνουμε στο Κανόνι. Από εκεί θα δούμε το Ποντικονήσι (προαιρετική μετάβαση), το πράσινο νησάκι που βρίσκεται μπροστά από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας στον κόλπο του Χαλικιόπουλου. Λίγα μέτρα πιο μακριά συναντούμε την Παναγία των Βλαχερνών, ένα από τα πιο γνωστά σημεία της πόλης, η οποία βρίσκεται στο νησάκι της Βλαχέρνας που ενώνεται με την ξηρά με μια μικρή πεζογέφυρα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για να θαυμάσουμε το ανάκτορο Αχίλλειον που χτίστηκε από το 1888 μέχρι το 1891 για λογαριασμό της αυτοκράτειρας της Αυστρίας, Ελισάβετ. Στο εσωτερικό του, μπορούμε να θαυμάσουμε πίνακες από Ιταλούς και Αυστριακούς ζωγράφους και στα δωμάτια τα προσωπικά αντικείμενα της Ελισάβετ και του Γουλιέλμου, έπιπλα, κοσμήματα κλπ., αγάλματα όπως και προσωπογραφίες και κεραμικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Το βράδυ θα έχουμε  μεταφορά στην κεντρική πλατεία ΣΠΙΑΝΑΔΑ  για την παρακολούθηση της ονομαστής Κερκυραϊκής Ανάστασης. Φαντασμαγορικό και μοναδικό θέαμα, όλα τα παράθυρα και τα μπαλκόνια των γύρω σπιτιών ανοιχτά με κεράκια αναμμένα, ενώ σύνθεση μεγαλειώδους εικόνας είναι η πλατεία φωτισμένη από τις χιλιάδες λαμπάδες των πιστών, που παρακολουθούν την τελετή της Αναστάσεως στη μεγαλύτερη πλατεία της Ελλάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου θα σερβιριστεί η πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα Κυριακή του Πάσχα 16/4: Πασχαλινό γλέντι – Παλαιοκαστρίτσα
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
Μετά το πρόγευμα χρόνος ελεύθερος. Ακολούθως θα προσφερθούν στο ξενοδοχείο μας προμεσημβρινοί μεζέδες με ούζο και έπειτα θα ακολουθήσει το Πασχαλινό εορταστικό γλέντι και διασκέδαση με ζωντανή μουσική. Χρόνος ελεύθερος.
Το απόγευμα αναχώρηση για την φημισμένη Παλαιοκαστρίτσα, μία περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς με 6 ονειρεμένους γραφικούς κολπίσκους. Η φύση ζωγράφισε ένα τοπίο μαγευτικό με αιωνόβιους ελαιώνες, πεύκα και κυπαρίσσια. Πρώτα επισκεπτόμαστε εργοστάσιο επεξεργασίας και εμφιάλωσης του κουμ κουάτ σε λικέρ και γλυκά αντίστοιχα. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το ανδρικό μοναστήρι της Παναγίας της Παλαιοκαστρίτσας, το οποίο είναι κτισμένο στην κορυφή ενός καταπράσινου λόφου και διαθέτει εκπληκτική θέα. Το μοναστήρι χρονολογείται από το 1228 και είναι κτισμένο σε έναν απόκρημνο βράχο στο υψηλότερο σημείο του χωριού. Το μουσείο του μοναστηριού έχει βυζαντινές εικόνες, ιερά βιβλία, άμφια και εκκλησιαστικά κειμήλια μοναδικής αξίας. Η θέα του Ιονίου από το μοναστήρι κόβει την ανάσα και πολλοί πηγαίνουν για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης, να δουν από κοντά το παραδοσιακό ελαιοτριβείο του μοναστηριού, να κάνουν βόλτα στην όμορφη αυλή, αλλά και να πετάξουν κέρματα στο πηγάδι της μονής για να πραγματοποιηθούν οι ευχές τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος να τον εκμεταλλευτείτε όπως εσείς επιθυμείτε. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα Δευτέρα του Πάσχα 17/4: Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα – Μέτσοβο – Παναγία Σουμελά – Θεσσαλονίκη
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι της Κέρκυρας. Αφήνουμε το νησί των Φαιάκων με προορισμό την Ηγουμενίτσα. Άφιξη και αναχωρούμε με πρώτο σταθμό στο Μέτσοβο, μια ορεινή πολιτεία που αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη με τα εκπληκτικά της χρώματα και τις μοναδικές εικόνες της. Χτισμένο σε υψόμετρο 1200μ σε ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πράσινο ξυπνά αισθήσεις ξεχασμένες. Εκεί θα δούμε τα πετρόχτιστα αρχοντικά, τις είκοσι παραδοσιακές βρύσες και τα πλακόστρωτα καλντερίμια και την εκκλησία της Αγίας παρασκευής. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο – Πινακοθήκη  Αβέρωφ το οποίο λειτουργεί σαν μουσείο νεοελληνικής τέχνης με 250 έργα που τα περισσότερα είναι από την προσωπική συλλογή του Ευάγγελου Αβέρωφ. Εκτίθενται κυρίως πίνακες φημισμένων ζωγράφων. Στεγάζεται πλάι από τον Αβερώφειο κήπο στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου όπου είναι μια μοναδική μικρογραφία όλης της φύσης της Πίνδου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με κατεύθυνση τις πλαγιές του όρους Βέρμιου και το χωριό Καστανιές Ημαθίας, όπου βρίσκεται η Μονή της Παναγίας Σουμελά. Η Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά χτίστηκε το 1951 χάρη στη ζέση των Ποντίων να αναβιώσουν την αντίστοιχη Μονή που καταστράφηκε στο όρος Μελά του Πόντου στην Τραπεζούντα και η οποία ήταν σύμβολο επί 16 αιώνες του Ποντιακού Ελληνισμού. Σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του ποντιακού ελληνισμού και σε αυτήν φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που λέγεται ότι έχει φιλοτεχνηθεί δια χειρός του ευαγγελιστή Λουκά. Μαζί της, υπάρχουν σημαντικά κειμήλια που μεταφέρθηκαν μαζί με τους Ποντίους και άλλαξαν πατρίδα.  Το απόγευμα φτάνουμε στη νύμφη του Θερμαϊκού, την πανέμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Σας προτείνουμε έξοδο στα ξακουστά λαδάδικα με πάμπολες επιλογές διασκέδασης για φαγητό με ζωντανή μουσική ή ποτό. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα Τρίτη του Πάσχα 18/4: Θεσσαλονίκη (ημέρα ελεύθερη)
Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στην συμπρωτεύουσα της Ελλάδας. Μπορείτε να δείτε τα κάστρα, την Ροτόντα, την Καμάρα (Αψίδα), το παραλιακό μέτωπο, το Λευκό Πύργο, την πλατεία Αριστοτέλους και την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Μην παραλείψετε επίσης να επισκεφθείτε τους εμπορικούς δρόμους Εγνατίας και Τσιμισκή. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα Τετάρτη του Πάσχα 19/4: Θεσσαλονίκη – Λάρνακα
Πρόγευμα, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και την πτήση μας για την Λάρνακα, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις από την οκταήμερη διαμονή μας στην Ελλάδα.