7777 2080

Kαστοριά - Ιωάννινα - Θεσσαλονίκη
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 755

10-07-2024,17-07-2024,24-07-2024,31-07-2024,07-08-2024,14-08-2024,21-08-2024,28-08-2024

Με απευθείας πτήσεις της Sky Express για Θεσσαλονίκη. 

(1503)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Θεσσαλονίκη Sky Express GQ 550 09:30 - 11:30
Θεσσαλονίκη - Λάρνακα Sky Express GQ 551 12:10 - 14:00

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για την Καστοριά με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια μεταφορά στην πόλη της Καστοριάς όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για δείπνο και για βόλτα στον παραλίμνιο δρόμο, στο Ντολτσό της παλιά πόλης με τα πλακόστρωτα δρομάκια και αρχοντικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΔΙΣΠΗΡΙΟ - ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ- ΜΟΝΗ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ - ΠΡΕΣΠΕΣ
Πρόγευμα και επίσκεψη στον ηλικίας 7000 χρόνων λιμναίο οικισμό Δισπηλιό, που είναι ο αρχαιότερος νεολιθικός οικισμός της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη σπηλιά του Δράκου. Μέσα στη σπηλιά υπάρχει πλωτή γέφυρα από την οποία μπορεί κανείς να δει τις επτά λίμνες γλυκού νερού. Επόμενη στάση η Μονή Μαυρώτισσας που είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης με μοναδική θέα τη γύρω περιοχή. Κατόπι επίσκεψη στο μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, όπου παρουσιάζονται σκηνές καθημερινού βίου των Ελλήνων, αναβιώνοντας ήθη και έθιμα. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη της Καστοριάς για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τον προστατευόμενο Εθνικό Δρυμό, των Πρεσπών. Η μικρή και η μεγάλη Πρέσπα είναι τα υγρά σύνορα μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Πρώτος σταθμός ο Άγιος Γερμανός. Εδώ θα δούμε τον ομώνυμο ναό με τις υπέροχες τοιχογραφίες του 11ου αιώνα. Στη συνέχεια θα πάμε στο τελευταίο και μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας, πριν τ’ Αλβανικά σύνορα, τους Ψαράδες. Στο κέντρο της Μικρής Πρέσπας βρίσκεται το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου. Εδώ θα επισκεφθούμε την ερειπωμένη εκκλησία του Αγίου Αχίλλειου του 11ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα.

3η μέρα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΗ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΝΗΣΙ
Πρόγευμα και αποχαιρετούμε την πανέμορφη Καστοριά με κατεύθυνση τα Ιωάννινα. Πρώτη στάση θα κάνουμε στο Μέτσοβο για να περπατήσετε στα πλακόστρωτα δρομάκια, να δείτε τις παραδοσιακές βρύσες και να απολαύσετε το εντυπωσιακό τοπίο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μουσείο Βρέλη με τα κέρινα ομοιώματα. Άφιξη στα Ιωάννινα και ακολουθεί επίσκεψη στο Κάστρο όπου επικεντρώνονται τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Στη συνέχεια, καταλήγοντας στο μόλο θα επιβιβαστούμε σε βάρκες για να περάσουμε στο θρυλικό νησί της κυρά-Φροσύνης που βρίσκεται στην λίμνη Παμβώτιδα. Θα περιηγηθούμε στη μονή του Αγίου Παντελεήμονα (σήμερα λαογραφικό μουσείο) όπου ο Αλή Πασάς είχε βρει καταφύγιο, στην μονή του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών, του 13ου αιώνα και θα κάνουμε την βόλτα μας στα πλακόστρωμα δρομάκια που θα μας μαγέψουν. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό γεύμα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο.

4η μέρα: ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ - ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΚΟΝΙΤΣΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μονοδένδρι, που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά των Ζαγοχωριών. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στο καλντερίμι που οδηγεί στη Μονή της Αγίας Παρασκευής, στο χείλος της χαράδρας του Βίκου. Συνεχίζουμε για το Καλπάκι και το Μουσείο Πολέμου. Στο στρατιωτικό Μουσείο 1940-41 θα δούμε εκθέματα όπως πυροβόλα, φορητός οπλισμός, στολές, φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα της εποχής. Επιπλέον, μέσα από την ηχητική αναπαράσταση των μαχών του ελληνοϊταλικού πολέμου θα αισθανθείτε ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, καθώς βρίσκεται στον τόπο όπου μετουσιώθηκε σε πράξη το ηρωϊκό ΟΧΙ. Επόμενη στάση θα κάνουμε στην Κόνιτσα που είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στην πλαγιά του βουνού Τραπεζίτσα και έχει θέα την κοιλάδα της Κόνιτσας, όπου συναντώνται τρεις ποταμοί: Βοϊδομάτης, Αώος και Σαραντάπορος. Θα επισκεφτούμε το γεφύρι της Κόνιτσας, πάνω στον Αώο, σύμβολο της πόλης. Η κατασκευή του κράτησε 48 χρόνια (1823-1871). Στη μέση ακριβώς του γεφυριού υπάρχει καμπανάκι που προειδοποιούσε τους περαστικούς για τη δύναμη και την ένταση του αέρα. Θα δούμε παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και παλιά αρχοντικά. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στην περιοχή της Κόνιτσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΩΝΤΑ - ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΧΕΡΩΝΤΑ - ΠΑΡΓΑ
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε μια ολοήμερη εκδρομή στις δυτικές ακτές της Ελλάδας με χρώμα Ιονίου. Πρώτη στάση θα κάνουμε στις πηγές του Αχέρωντα. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στο κατάφυτο μονοπάτι ή για ράφτινγκ. Στην συνέχεια θα πάμε στις εκβολές τους ποταμού Αχέρωντα, για να απολαύσουμε μια ξεχωριστή βαρκάδα στα υδάτινα μονοπάτια του μυθικού ποταμού. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η μαγευτική Πάργα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και βόλτα στα στενά δρομάκια που οδηγούν στο κάστρο για να απολαύσετε μια μοναδική θέα προς τον γραφικό κόλπο με το πανέμορφο νησάκι της Παναγίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες βόλτες μας στα Ιωάννινα.

6η μέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΒΕΡΓΙΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα και αποχαιρετούμε τα πανέμορφα Ιωάννινα με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη. Πρώτη στάση θα κάνουμε στα Μετέωρα για να επισκεφτούμε μια από τις μονές και να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα προς τον Θεσσαλικό κάμπο. Επόμενη στάση θα κάνουμε στην Καλαμπάκα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και για επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο μουσείο της Βεργίνας με τους Βασιλικούς Τάφους των Αρχαίων Μακεδόνων. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο.

7η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα και ακολουθεί περιήγηση της Θεσσαλονίκης, για να δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της. Μετά θα ανηφορήσουμε για την Άνω Πόλη που βρίσκονται τα Κάστρα για μια πανοραμική θέα της πόλης και κατηφορίζοντας θα κάνουμε στάση στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικό δείπνο με ζωντανή μουσική.

8η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και λίγος χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας, στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για την πτήση της επιστροφής στην Λάρνακα.

Share :