7777 2080

Πανόραμα Κρήτης
Ελλάδα και Ελληνικά Νησιά

Από € 799

16-07-2023,23-07-2023,30-07-2023,06-08-2023,13-08-2023,20-08-2023,27-08-2023

Με απευθείας πτήσεις της Tus Airways.

(1082)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Hράκλειο Tus Airways U8 728 15:20 - 16:55
Ηράκλειο - Λάρνακα Tus Airways U8 729 17:55 - 19:20

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για το Ηράκλειο. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΚΝΩΣΟΣ - ΑΝΩ ΑΡΧΑΝΕΣ - ΜΥΡΤΙΑ
Μετά το πρόγευμα ακολουθεί περιπατητική ξενάγηση του Ηρακλείου για να δούμε μεταξύ άλλων το περίφημο συντριβάνι με τα λιοντάρια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μηνά, την Βασιλική του Αγίου Μάρκου, την ενετική Λότζια που είναι το κομψότερο ενετικό μνημείο στην Κρήτη και το ναό του Αγίου Τίτου. Θα διασχίζουμε την «οδό Πλάνης» τον ομορφότερο δρόμο του Ηρακλείου για να καταλήξουμε στο παλιό λιμάνι, «τον Κούλε», το ενετικό φρούριο, σύμβολο της πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, το μεγαλύτερο και λαμπρότερο κέντρο του Μινωικού πολιτισμού. Θα ξεναγηθούμε στα διάφορα ανάκτορα που οι συναρπαστικοί μύθου του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, το κάνουν πιο εντυπωσιακό. Συνεχίζουμε για την όμορφη κωμόπολη Άνω Αρχάνες, το πολύχρωμο χωριό που έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό της Ευρωπαικής Ένωσης, όσον αφορά την οικιστική του ανάπτυξη. Χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική των κτιρίων, τις βυζαντινές εκκλησίες και να επισκεφτείτε τα μικρά μουσεία ανακαλύπτοντας την ιστορία της περιοχής. Επόμενη στάση θα κάνουμε στην Μυρτιά, γενέτειρα του μεγάλου κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφτείτε το μουσείο που εκτίθενται προσωπικά του αντικείμενα - κειμήλια και αφορούν την πορεία και το έργο του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΙΟ ΣΕΛΗΝΑΡΙ - ΠΛΑΚΑ - ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - ΕΛΟΥΝΤΑ - ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ - ΚΡΙΤΣΑ
Μετά το πρόγευμα θα γνωρίσουμε την ανατολική πλευρά της Κρήτης, πρώτη επίσκεψη θα κάνουμε στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στο Σεληνάρι και συνεχίζουμε για την Πλάκα. Με καραβάκι θα περάσουμε στη Σπιναλόγκα που βρίσκεται 800 μέτρα και μόλις 10’ απόσταση, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κρήτης, το Μάιο του 1903 υπογράφτηκε η απόφαση για να μετατραπεί η Σπιναλόγκα σε νησί των λεπρών. Περιήγηση στο νησί για να αποτίσουμε φόρο τιμής, στο μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής. Επιστροφή στην Πλάκα και χρόνος ελεύθερος για να πιείτε τον καφέ σας και να περπατείσετε στα όμορφα δρομάκια. Αφού διασχίσουμε την κοσμοπολίτικη Ελούντα θα φτάσουμε στον γραφικό Άγιο Νικόλαο με την περίφημη «Λίμνη» που αποτελεί και το χαρακτηριστικό γνώρισμα της πόλης. Περιήγηση για να δούμε το λιμάνι, την λίμνη Βουλισμένη, να περπατήσουμε στον εμπορικό δρόμο της πόλης, να δούμε το άγαλμα με θέμα την Αρπαγή της Ευρώπης και την πλατεία Νεάρχου. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και συνεχίζουμε για το ορεινό χωριό Κριτσά, ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Κρήτης, επίσης θα σταματήσουμε και στη Μονή της Παναγίας Κεράς, που είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις διατηρημένες βυζαντινές τοιχογραφίες του 14ου αιώνα. Επιστροφή στο Ηράκλειο, διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΕΝΥΔΡΕΙΟ - ΨΥΧΡΟ - ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στο ενυδρείο της Κρήτης «Θαλασσόκοσμος» για να δούμε και να γνωρίσουμε την θαλάσσια μεσογειακή ζωή. Επόμενη στάση θα κάνουμε στο χωριό Ψυχρό, γνωστό για τα χειροποίητα κεραμικά του. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για επίσκεψη στο σπήλαιο Δικταίον Άντρο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία γεννήθηκε ο θεός Δίας ή στο Θεματικό Πάρκο. Στη συνέχεια κάνοντας το γύρο του Οροπεδίου θα θαυμάσουμε το τοπίο με τους απομείναντες ανεμόμυλους και στάση στο Τζερμιάδο, όπου θα σας εκπλήξει η φυσική ομορφιά του, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η πανοραμική θέα. Χρόνος ελεύθερος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το γεύμα σας σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε να διασκέδαση με Κρητική μουσική και χορούς.

5η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ - ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ - ΧΑΝΙΑ
Πρόγευμα και αποχαιρετούμε το Ηράκλειο. Πρώτη στάση θα κάνουμε στην ιστορική Μονή Αρκαδίου, σύμβολο ελευθερίας και αγώνα του Κρητικού λαού, συνεχίζουμε για την πόλη του Ρεθύμνου, με τα Ενετικά διατηρητέα κτίρια, το κάστρο της Φιορέτσας και τις κρήνες του Ριμόντι. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και προαιρετικό γεύμα. Επόμενη στάση θα κάνουμε στην Λίμνη Κουρνά, τη μοναδική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη, εδώ θα απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο. Καθοδόν προς τα Χανιά θα επισκεφτούμε τους Τάφους των Βενιζέλων, για μια πανοραμική θέα της πόλης από το ύψωμα του Προφήτη Ηλία. Άφιξη στο πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο ARKADI, που βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στο κέντρο της πόλης των Χανίων. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΧΑΝΙΑ
Πρόγευμα και η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πανέμορφη πόλη των Χανιών. Περπατώντας με την συνοδό μας στα γραφικά κουκλίστικα σοκάκια της, θα ανακαλύψουμε την αύρα και το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τα ενετικά κτήρια. Θα δούμε την Δημοτική Αγορά, το πάρκο, την πλατεία Μητροπόλεως και θα καταλήξουμε στο Ενετικό λιμάνι με τον Αιγυπτιακό Φάρο, το Γιαλί Τζαμισί και τα Νεώρια. Το ελεύθερο απόγευμα, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε κάποιο μουσείο ή ακόμα να περπατήσετε στα πολυσύχναστα καλτερίμια στην Σπλάντζια και στη Χατζημιχάλη Νταλιανή. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΧΑΝΙΑ (Προαιρετική εκδρομή στο Ελαφονήσι ή στη Γράμβια και Μπάλο ή στο Φαράγγι της Σαμαριάς)
Μετά το πρόγευμα η μέρα μας είναι ελεύθερη. Σας προτείνουμε εκδρομή για μπάνιο και ξεκούραση στα εξωτικά τιρκουάζ νερά στο Ελαφονήσι ή στο νησί της Γράμβιας και στον Μπάλο. Για τους τολμηρούς προτείνουμε μια περιπέτεια στο Φαράγγι της Σαμαριάς. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΧΑΝΙΑ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Πρόγευμα και λίγος χρόνος ελεύθερος πριν αποχαιρετήσουμε τα Χανιά με κατεύθυνση το αεροδρόμιο Ηρακλείου. Στάση θα κάνουμε στις πηγές της Αργυρούπολης για να προσκυνήσουμε στο λαξευτό εκκλησάκι της Αγίας Δύναμης και για να απολαύσουμε την σπάνια φυσική ομορφιά του χώρου. Εδώ υπάρχουν αρκετές ταβέρνες για φαγητό ή καφέ. Τελικός προορισμός για σήμερα το αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Λάρνακα, φορτωμένοι με εικόνες από την Κρητική λεβεντιά.