7777 2080


Από € 1075

01-07-2020,08-07-2020,15-07-2020,22-07-2020,29-07-2020,05-08-2020,12-08-2020,19-08-2020,26-08-2020

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Ρώμη Cyprus Airways CY 340 16:40 - 19:00
Ρώμη - Λάρνακα Cyprus Airways CY 341 20:00 - 23:55

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: Λάρνακα - Ρώμη
Αναχώρηση από Λάρνακα για την Ρώμη, γνωστή ως η «Αιώνια Πόλη». Άφιξη, υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση δωματίων και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ρώμη - Βατικανό - Ξενάγηση πόλης
Σήμερα θα επισκεφθούμε το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατιού, επίσημη κατοικία του Πάπα, όπου η οροφή του ζωγραφίστηκε από τον Μιχαήλ-Άγγελο. Συνεχίζουμε για την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε την μέρα μας με τη πανοραμική περιήγηση μας όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, την πλατεία Βενετία, σύμβολο της «Dolce Vita», όπου θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο του Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄ και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα σταματήσουμε για λίγο στη διάσημη Φοντάνα Ντι Τρέβι, όπου μπορείτε να ρίξετε ένα νόμισμα και να κάνετε μια ευχή, που κατά την παράδοση θα μας φέρει ξανά στη Ρώμη. Θα δούμε την Πιάτσα Ντι Σπάνια, όπου γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας και θα περάσουμε από την Βία Ντι Κοντότι όπου βρίσκονται όλοι οι διάσημοι Οίκοι Υψηλής Ραπτικής. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ρώμη
Μέρα ελεύθερη για να την αξιοποιήσετε όπως εσείς θέλετε. Κάντε τα ψώνια σας στα πολύ υποσχόμενα καταστήματα μόδας, απολαύστε χαλαρά το εσπρέσο σας με ένα κομμάτι αυθεντικό τιραμισού και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα κομμάτι από την μεγάλη ποικιλία πίτσας.

4η μέρα: Ρώμη - Σιένα - Μοντεκατίνι
Αναχωρούμε για την μεσαιωνική και όμορφη πόλη Σιένα. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια και τις γειτονιές, θα δούμε την Πιάτσα ντελ Κάμπο, με τον πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορήσουμε μέχρι την πλατεία Ντουόμο. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Συνεχίζουμε για το Μοντεκατίνι, γνωστό για τα ιαματικά λουτρά του όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Δείπνο.

5η μέρα: Μοντεκατίνι - Κρουαζιέρα στα χωριά της Cinque Terre
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Λα Σπέζια όπου με καραβάκι θα γνωρίσουμε τα χωριά της Cinque Terre που βρίσκονται στα βράχια της Λιγουρίας. Πρώτος σταθμός, στο Portovenere, χτισμένο στην άκρη της ιταλικής Ριβιέρας, πάνω σε μία βραχώδη χερσόνησο. Θα κάνουμε την βόλτα μας και θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Μετά θα συναντήσουμε το μικρό χρωματιστό χωριουδάκι Riomaggiore και συνεχίζουμε για το πιο γνωστό χωριό, την Manarola που κρέμεται πάνω από το μικρό λιμανάκι με τα απότομα βράχια και τα βαθιά καταπράσινα νερά, γεμάτο με πολύχρωμα σπίτια και ταβέρνες και στο ψηλότερο τμήμα της βρίσκεται η εκκλησία του San Lorenzo. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό (προαιρετικό). Ακολούθως θα δούμε τo χωριό Corniglia κτισμένο πάνω σε βράχο και περιτριγυρισμένο από αμπελώνες. Τελευταίος σταθμός, η Vernazza ένα αυθεντικό ψαροχώρι με ροζ, κίτρινες και τουρκουάζ αποχρώσεις όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα. Ακολούθως θα πάρουμε το τρένο και θα επιστρέψουμε στη La Spezia όπου θα συναντήσουμε το λεωφορείο μας για την επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

6η μέρα: Μοντεκατίνι - Λούκα - Πίζα - Φλωρεντία
Αποχαιρετάμε το Μοντεκατίνι και κατευθυνόμαστε στην μεσαιωνική πόλη Λούκα με την πιάτσα ντελ Μερκάτο, που διατηρεί το σχήμα του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου καθώς και το οκταγωνικό της σχήμα. Θα δούμε τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου με το άγαλμα που απεικονίζει μαύρο τον Ιησού Χριστό. Επόμενος σταθμός είναι στην πλέον γνωστή Πίζα, με τον Κεκλιμένο Πύργο. Ένα από τα πιο πολύ-φωτογραφημένα μνημεία του κόσμου. Μαζί με τον πύργο «δένουν» αρμονικά το Βαπτιστήριο και ο καθεδρικός ναός. Συνεχίζουμε για την πόλη της Αναγέννησης την Φλωρεντία όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

7η μέρα: Φλωρεντία - Ξενάγηση πόλης
Στην σημερινή γνωριμία μας με την όμορφη πόλη μεταξύ άλλων θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπο ταφής του Γαλιλαίου, του Μιχαήλ Άγγελου και του Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι - όπου εκεί βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη μέρα ελεύθερη.

8η μέρα: Φλωρεντία - Outlet - Ρώμη - Λάρνακα
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος μέχρι την αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Ρώμης. Χρόνος ελεύθερος στο μεγαλύτερο mall για ψώνια και αμέσως μετά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.