7777 2080

4ήμερη Εκδρομή στην Κύπρο
Μεσόγειος

Από € 250


Σε μια από τις καλύτερες τοποθεσίες της Ευρώπης και λατρεμένες γωνιές της Μεσογείου, με φιλόξενους ντόπιους, υπέροχα καταστήματα και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, η Κύπρος... σας περιμένει να την γνωρίσετε! Επιλέγοντας αυτό το πακέτο θα έχετε την ευκαιρία ν’ απολαύσετε τρεις υπέροχες εκδρομές αναψυχής και διασκέδασης στο υπέροχο αυτό νησί της Μεσογείου, με την «μεγάλη καρδιά».

Μην χάσετε την ευκαιρία:

  • Nα εξερευνήσετε το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου.
  • Να απολαύσετε τα ψώνια σας σε πολυσύχναστους δρόμους με επώνυμα καταστήματα, να γευτείτε τα παραδοσιακά φαγητά και να διασκεδάσετε με τη ψυχή σας.
  • Να επισκεφθείτε τα βουνά του Τροόδους, το Μοναστήρι του Κύκκου και την μόνη διαιρεμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, Λευκωσία.
  • Να περιπλανηθείτε στη μαρίνα της Λεμεσού, να δοκιμάσετε ντόπιο κρασί και να γνωρίσετε ντόπιους του νησιού.

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα: Καλώς ήρθατε στην Κύπρο!
Άφιξη στο νησί από το αεροδρόμιο Λάρνακας / Πάφου, όπου θα συναντήσετε τον ξεναγό σας και θα μεταφερθείτε στο ξενοδοχείο σας. Απολαύστε τα σνακ και τα ποτά καλωσορίσματος που θα ετοιμάσουμε για εσάς. Τακτοποίηση στο δωμάτιο σας και ελεύθερος χρόνος για ν’ απολαύσετε την περιοχή.

2η μέρα: Λεύκαρα & Λευκωσία 
Ελεύθερος χρόνος ή σας προτείνουμε την εκδρομή μας στο χωρίο Λεύκαρα, της επαρχίας Λάρνακας και στην πρωτεύουσα του νησιού για περισσότερο από 12 αιώνες, Λευκωσία. Διαιρεμένη από το 1974 με την «Πράσινη Γραμμή» να  διαχωρίζει τα ελληνικά και τουρκοκυπριακά εδάφη, η Λευκωσία είναι μια πολυσύχναστη πόλη με εκλεπτυσμένες καφετέριες και καταστήματα, καθώς και με μια συναρπαστική πύλη στο ταραγμένο παρελθόν του νησιού.Πρώτη μας στάση στο χωρίο Λεύκαρα, γνωστό για τα λευκαριτικά κεντήματα του από δαντέλα καθώς και τ’ ασημένια χειροποίητα κοσμήματα του. Το χωριό έχει πάρει το όνομα του από το λευκό του πυριτίου και του ασβεστόλιθου των βουνών. Η περιήγηση μας στο χωριό και η στάση μας για κυπριακό καφέ σε ένα τοπικό, παραδοσιακό καφενείο, θα μας δώσει την ευκαιρία να μιλήσουμε και να γνωριστούμε με τους ντόπιους του νησιού. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη Λευκωσία, όπου θα σταματήσουμε στον πολυσύχναστο κεντρικό δρόμο με πληθώρα εστιατορίων και  επώνυμων καταστημάτων όλων των μάρκων. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα, ποτό και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο γύρω στις 17:00. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στη Λεμεσό. Εκκίνηση εκδρομής: 09:30 Επιστροφή στο ξενοδοχείο: 17:00

3η μέρα: Μοναστήρι της Παναγίας του Κύκκου & δοκιμή κρασιού στο Τρόοδος
Σήμερα, η εκδρομή μας οδηγεί στα εντυπωσιακά βουνά του Τροόδους, τα οποία ανεβαίνουν πάνω από τις πεδιάδες και την ακτή και τα οποία φιλοξενούν απομακρυσμένα χωριά και θρησκευτικές κοινότητες, με μερικές υπέροχες διακοσμημένες βυζαντινές εκκλησίες και δασικές πλαγιές. Πρώτη μας στάση σ’ ένα από τα ορεινά  χωριά του Τροόδους, το Όμοδος όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ντόπιο κρασί, φτιαγμένο από τα αμπέλια του χωριού. Όσοι από εσάς το επιθυμείτε θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε κρασί καθώς και πολλά τοπικά προϊόντα, προτού φύγουμε από το χωριό. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε προς το εντυπωσιακό Μοναστήρι του Κύκκου, διάσημο για το Βυζαντινό του Μουσείο, τα ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες. Κατά τη διάρκεια της μεγάλης μας επίσκεψης στο μοναστήρι, θα κάνουμε ένα δεάλειιμα για κέρασμα στην αυλή του. Μετέπειτα, θα επισκεφθούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου,  του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ακολούθως το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε μια τοπική ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο γύρω στις 17:30. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στη Λεμεσό. Εκκίνηση εκδρομής : 08:30 Επιστροφή στο ξενοδοχείο: 17:30

4η μέρα: Αρχαία Πόλη Κουρίου & Λιμάνι/ Μαρίνα της Λεμεσού
Η σημερινή σπουδαία μέρα θα ξεκινήσει με περιήγηση μας στα αρχαία ερείπια του Κουρίου, μια θαυμάσια πόλη, η οποία βρίσκεται στην κορυφή των βράχων, όπου θα έχουμε την ευκαιρία ν’ απολαύσουμε την εντυπωσιακή θέα όλης της πόλης. Θα προχωρήσουμε προς τη μαρίνα της Λεμεσού, το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης με πληθώρα καταστημάτων και αμέτρητες ευκαιρίες για ψυχαγωγία. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και μεσημεριανό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στη Λεμεσό. Εκκίνηση εκδρομής: 09:30 Επιστροφή στο ξενοδοχείο: 16:00

5η μέρα: Αντίο Κύπρος – Τα λέμε ξανά!
Ανάλογα με την αναχώρηση της πτήσης σας, θα διευθετήσουμε τη μεταφορά σας με λεωφορείο προς το αεροδρόμιο Λάρνακας / Πάφου.

Share :