7777 2080


Από € 1875

19-07-2020,09-08-2020

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Ντόχα Qatar Airways QR 270 20:50 - 00:50
Ντόχα - Δελχί Qatar Airways QR 570 02:10 - 08:40
Κατμαντού - Ντόχα Qatar Airways QR 645 02:10 - 04:45
Ντόχα - Λάρνακα Qatar Airways QR 265 07:45 - 11:25

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η Mέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΔΕΛΧΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για το Δελχί με ενδιάμεσο σταθμό. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο.

2η Mέρα: ΔΕΛΧΙ
Άφιξη νωρίς το πρωί στο Δελχί. Παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Τα πάντα στο Δελχί βρίσκονται σε διαρκή κίνηση και στους δρόμους του μπορείς να δεις τα πάντα. Τρία εκατομμύρια οχήματα, ταξί, ποδήλατα, μοτοσικλέτες, υπερφορτωμένα φορτηγά, "ιερές" αγελάδες και αξιοθέατα απαράμιλλης τέχνης και ομορφιάς. Στην ξενάγηση μας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Παλαιό Δελχί. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Κόκκινο φρούριο που έχει µήκος 2 χιλιόμετρα και κτίστηκε µεταξύ 1638 και 1648, το Τζαμά Μασίντ το μεγαλύτερο τζαμί της χώρας, το Ραζγκάτ το μέρος όπου έγινε η καύση της σορού του Μαχάτμα Γκάντι καθώς και το φημισμένο παζάρι Τσιάτνι Τσοκ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Mέρα: ΔΕΛΧΙ
Πρόγευμα. Σήμερα θα συνεχίσουμε την ξενάγηση του Νέου Δελχί που είναι η πρωτεύουσα της Ινδίας από το 1911. Σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Λούτιενς δίπλα στο Παλαιό Δελχί και αντανακλά την μεγαλοπρέπεια της άλλοτε πανίσχυρης Βρετανικής Αυτοκρατορίας. θα δούμε μεταξύ άλλων το Κουτούμπ Μινάρ ένα σύμπλεγμα μνημείων με τον ψηλότερο πύργο στην Ινδία, την Πύλη που είναι αφιερωμένη στους Ινδούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, το Κοινοβούλιο, την Προεδρική κατοικία καθώς και τον εντυπωσιακό ναό του Λωτού με τους καταπράσινους κήπους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Μέρα: ΔΕΛΧΙ – ΑΓΚΡΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση οδικώς για τη θρυλική Άγκρα που εκτός από το Ταζ Μαχάλ, είναι επίσης γνωστή για τα υφαντά της και τα χρυσά κεντήματα. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό Ινδουιστικό ναό Akshardham, που σου κόβει την ανάσα από το μεγαλείο, την ομορφιά και τους καταπράσινους κήπους που τον περιβάλλουν. Άφιξη στη Άγκρα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση ή για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Mέρα: ΑΓΚΡΑ – ΤΑΖ ΜΑΧΑΛ
Μετά το πρόγευμα η ξενάγηση μας αρχίζει με επίσκεψη στο εντυπωσιακό και πολύ-φωτογραφημένο μαυσωλείο «Τάζ Μαχάλ». Το απαράμιλλης ομορφιάς χτίσμα από ολόλευκο μάρμαρο, είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και χτίστηκε από τον Σαχ Γιαχάν προς τιμή της γυναίκας του Μουμτάζ Μαχάλ, στα μέσα του 17ου αιώνα. Δικαιολογημένα θεωρείται σύμβολο αγάπης και αφοσίωσης. Το μαυσωλείο κοσμείται με εξαιρετικές παραστάσεις και εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του αρτιότητα. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το Φρούριο της Άγκρα με τείχη ύψους 20 μέτρων, αποτελούμενο από παλάτια με κορυφαίο κτίσμα το μαργαριταρένιο τζαμί. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο Σικάντρα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Mέρα: ΑΓΚΡΑ – ΦΑΤΕΧΠΟΥΡ ΣΙΚΡΙ – ΤΖΑΪΠΟΥΡ
Πρόγευμα. Αφήνοντας πίσω μας την Άγκρα, θα συνεχίσουμε για τη ‘’Ροζ Πόλη’’ όπως αποκαλείται η Τζαϊπούρ πρωτεύουσα του Ρατζαστάν. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την ερημική πόλη Φατεχπούρ Σικρί. Το μαγευτικό αυτό στολίδι της ερήμου με τα υπέροχα παλάτια, κτίστηκε από τον αυτοκράτορα Ακμπάρ το 1569, αλλά εγκαταλείφθηκε μετά από 15 χρόνια λόγω έλλειψης νερού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Μέρα: ΤΖΑΪΠΟΥΡ – ΑΜΕΡ - ΤΖΑΪΠΟΥΡ
Μετά το πρόγευμα η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη σε ένα από τα επιβλητικότερα μνημεία της περιοχής το διάσημο κεχριμπαρένιο φρούριο «Αμερ Φόρτ» που δεσπόζει στην κορυφογραμμή της οροσειράς και αποτέλεσε για αιώνες το σπίτι των περίφημων Ραζπούτ πολεμιστών. Ένας ελέφαντας θα σας απαλλάξει από τον κόπο να φτάσετε μέχρι την κορυφή που βρίσκεται το φρούριο. Επιστροφή στη Τζαϊπούρ όπου το απόγευμα θα γνωρίσουμε καλύτερα τη πόλη. Στην ξενάγηση μας θα δούμε μεταξύ άλλων, το Παλάτι που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, το υπαίθριο αστεροσκοπείο με το ηλιακό ρολόι ύψους 90 μέτρων ή αλλιώς «Τσαντάρ Μαντάρ» και το πασίγνωστο «Χαβά Μαχάλ» γνωστό και ως «Παλάτι των ανέμων» που είναι κτισμένο με ροζ αμμόπετρα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πασίγνωστη αγορά “Babu” για ψώνια. Το βράδυ θα έχουμε μία συναρπαστική εμπειρία. Θα παρακολουθήσουμε την ιεροτελεστία «Αάρτι» κατά την οποία εκατοντάδες μικρές λάμπες και κεριά προσφέρονται σε μία ή περισσότερες θεότητες με τη συνοδεία θρησκευτικών ύμνων. Ακολούθως σας προσκαλούμε σε δείπνο με παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση.

8η Mέρα: ΤΖΑΪΠΟΥΡ – ΔΕΛΧΙ - ΚΑΤΜΑΝΤΟ
Πρόγευμα. Αφήνουμε σήμερα τη Τζαϊπούρ και αναχωρούμε οδικώς για το αεροδρόμιο του Δελχί για να πάρουμε τη πτήση για το Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ. Στο Νεπάλ δεν θα ταξιδέψουμε μόνο για να δούμε την ανεπανάληπτη φύση των Ιμαλαΐων, αλλά και ένα πλήθος Βουδιστικών μοναστηριών και ανακτόρων με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η Mέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ
Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση μας από την κεντρική πλατεία του Κατμαντού «Ντούρμπαρ», και θα επισκεφθούμε την αρχαία Βασιλική συνοικία «Χανουμάν Ντοκά» το ναό Μαχαντέβ και Παρβάτι. Θα συνεχίσουμε τη ξενάγηση μας μέχρι την κατοικία της νεαρής, αμόλυντης ζωντανής θεάς «Κουμάρι» και το μεγαλόπρεπο Ανάκτορο «Σουαμπουνάθ» που πιστεύετε ότι χτίστηκε πριν από 2000 χρόνια. Θα περπατήσουμε στα υπαίθρια παζάρια της πόλης και θα θαυμάσουμε τις τοπικές χειροτεχνίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η-11η Mέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΠΑΤΑΝ - ΝΤΟΧΑ
Πρόγευμα και ξεκινούμε για μια εκδρομή στην αρχαία πόλη του Πατάν, που θεωρείται το λίκνο της τέχνης του Νεπάλ. Στην Πατάν, Βασιλική παλαιά πρωτεύουσα, βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι περισσότεροι Βουδιστικοί ναοί. Η αρχιτεκτονική της πόλης είναι εντυπωσιακή και δίκαια ονομάζεται η «πόλη της Ομορφιάς και των Καλών Τεχνών». Θα δούμε επίσης τα Ανάκτορα και τα Ιερά τέμπλα της περιοχής και ακολούθως θα επισκεφθούμε το πανέμορφο χωριό Γκοταβάρι. Αργά το βράδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε τη πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα το πρωί της 11ης μέρας με απίστευτες εικόνες και εμπειρίες που θα μείνουν αλησμόνητες.