7777 2080

Πάσχα στα Χανιά (Οργανωμένο Πακέτο)
Ελλάδα

Από € 595

16-04-2020

Με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines.
 
(1008)
 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Από - Προς Αεροπορική Εταιρία Kωδικός Πτήσης Ώρα Πτήσης
Λάρνακα - Χανιά AEGEAN AIRLINES A3 4901 17:45 - 19:15
Χανιά - Λάρνακα AEGEAN AIRLINES A3 4900 18:45 - 20:15
Λάρνακα - Χανιά Αegean Airlines A3 4901 16:15 - 17:45
Χανιά - Λάρνακα Aegean Airlines A3 4900 17:30 - 19:00

Πληροφορίες

Πρόγραμμα

1η μέρα (Μ. Πέμπτη): ΛΑΡΝΑΚΑ-ΧΑΝΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση με απ’ ευθείας πτήση της Aegean Airlines για τα Χανιά. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο της επιλογής σας στο κέντρο των Χανιών. Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα (Μ. Παρασκευή): ΧΑΝΙΑ
Μετά το πρόγευμα θα γνωρίσουμε την πόλη των Χανίων που είναι κτισμένη γύρω από το ύψωμα του Καστελίου και πάνω στα ερείπια της μινωικής Κυδωνίας. Η πόλη περιβάλλεται από ιστορικές συνοικίες στις οποίες έζησαν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, κουλτούρας και θρησκείας. Τα μνημεία που άφησαν, χάρισαν στα Χανιά μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία. Θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης, που οδηγεί στο λιμάνι και θα δούμε παλιά ελληνικά, βενετσιάνικα αρχοντικά, αλλά και τούρκικα σπίτια. Στα πλακόστρωτα δρομάκια θα βρείτε καταστήματα με παραδοσιακά χειροποίητα υφαντά και είδη λαϊκής τέχνης.
Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο για να απολαύσετε την πόλη όπως εσείς θέλετε. Το βράδυ ακολουθεί εκκλησιασμός στον Άγιο Νικόλαο και ακολουθεί η περιφορά του Επιταφίου μέχρι το λιμάνι. Διανυκτέρευση.

3η μέρα (Μ. Σάββατο): ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την Λίμνη Κουρνά, χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ με θέα τα γαλήνια νερά της λίμνης και τα λευκά όρη. Συνεχίζουμε για το Ρέθυμνο, με το Βενετσιάνικο λιμάνι και την περίφημη Φορτέτσα, η οποία ορθώνεται πάνω σε βράχο στο λόφο Παλαιόκαστρο, στη Δυτική πλευρά της πόλης. Το περίφημο αυτό οχυρό μήκους 1307 μ ήταν το μεγαλύτερο κάστρο που είχαν κατασκευάσει μέχρι τότε οι Βενετοί στην Κρήτη και χτιζόταν για 15 χρόνια (1537-1588). Στους πρόποδες της Φορτέτσας απλώνεται σήμερα η παλιά πόλη με τα γραφικά στενά δρομάκια με τα βενετσιάνικα κτίσματα, ανάμεσα στα οποία και το πιο ενδιαφέρον μνημείο της πόλης, που διατηρείται σε άριστη κατάσταση, η Λότζια κτίσμα του 16ου αιώνα, όπου σήμερα στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στα σοκάκια και στα παράλια της πόλης να απολαύσετε τον καφέ σας ή να γευματίσετε. Επιστροφή στα Χανιά.
Το βράδυ εκκλησιασμός για να γίνουμε μάρτυρες του μεγάλου θαύματος της Ανάστασης και να πάρουμε το Άγιο Φως.Εορταστικό Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο KYDON (ισχύει και για τους πελάτες που θα μείνουν στο ξενοδοχείο Arkadi). Διανυκτέρευση.

4η μέρα (Κυριακή του Πάσχα): ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Μετά το πρόγευμα και ακολουθεί εκδρομή μέχρι την Αργυρούπολη ένα χωριό που συνδυάζει σπάνια φυσική ομορφιά, σε ένα κατάφυτο μέρος. Οι μικροί γραφικοί καταρράκτες, οι ξύλινοι νερόμυλοι και η πυκνή βλάστηση χαρακτηρίζου το τοπίο.
Πασχαλινό γεύμα με αρνί και με αυθεντικά κρητικά παραδοσιακά εδέσματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα.

5η μέρα (Δευτέρα του Πάσχα): ΧΑΝΙΑ - ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και λίγος χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στα Χανιά. Νωρίς το μεσημέρι αναχωρούμε για το αεροδρόμιο. Καθοδόν θα σταματήσουμε στην κορυφή του λόφου του Προφήτη Ηλία, σε ένα σημείο με μοναδική θέα προς την πόλη των Χανιών όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων, είναι ο τόπος ταφής του Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιου του, Σοφοκλή Βενιζέλου. Το σημείο για τους Τάφους των Βενιζέλων είχε υποδείξει ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Δίπλα στον τάφο του έχει γραφτεί με μεταλλικά γράμματα ο επικήδειος του, που εκφώνησε σε ομιλία του στη Βουλή το 1932. Εδώ υπάρχει και το πέτρινο άγαλμα της Ελευθερίας που συμβολίζει τους αγώνες των κατοίκων της Κρήτης για την ιδέα της ελευθερίας, ενώ στο ίδιο σημείο έχει τοποθετηθεί και ο ανδριάντας του Σπύρου Καγιαλεδάκη. Σ’ αυτό το σημείο στις 9 Φεβρουαρίου 1897, είχαν οχυρωθεί οι επαναστατημένοι Κρητικοί ενώ μαινόταν η Κρητική Επανάσταση, όταν μια οβίδα θρυμμάτισε τον ιστό της Ελληνικής σημαίας, αυτός την άρπαξε κάνοντας το ίδιο του το σώμα κοντάρι. Εδώ βρίσκεται και η μικρή εκκλησία του Προφήτη Ηλία. Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Λάρνακα.

Share :